Hittanár- nevelőtanár szak (o)

A Wesley János Lelkészképző Főiskola Hittanár–Nevelőtanár Szakán folytatott képzés során a Hallgatók megismerik a keresztény hit és tradíció legfontosabb kérdéseit, a teológia, a valláselmélet és a valláspedagógia módszertanát, fogalmi és tudományrendszerét. Elsajátítják továbbá a speciális pedagógusi szolgálatuk betöltéséhez szükséges valláspedagógiai és pedagógiai ismereteket, készségelemeket, és tájékozódnak az általános humán tudományok világában.

A képzés szoros együttműködésben folyik a Főiskola Teológia (lásd) és Pedagógia (lásd) szakán végzett oktatói és tudományos munkával, melyet meghatároz az az anglikán-metodista tradíciónak az az eleme, amely szerint a megszerzett elméleti ismereteket igyekszünk a személyiségbe integrálni, hangsúlyozzuk a szociális és karitatív értékeket, valamint bátorítjuk a konfesszionálisan nyitott, más felekezetek, hitek és meggyőződések iránt tiszteletet tanúsító, párbeszéd orientált szemléletet.

A képzés célja, hogy a mesterképzést befejezett hallgatók magas szinten legyenek képesek a fenntartó egyház, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség oktatási intézményiben a hittantanári vagy nevelő tanári munka elvégzésére, ugyanakkor képesek legyen megszerzett tudásukat más egyházakban illetve intézményekben, továbbá egyéb humán területeken kamatoztatni.

Az MA diplomával a hallgató jogot szerez, hogy jelentkezzen a WJLF keretein belül működő vagy más felsőoktatási intézmények doktori iskolájába.

Főbb témakörök
Kertai-Szabó Ildikó

tanszékvezető

A Képzés Adatai

KÉPZÉS NYELVE

  • Magyar

A KÉPZÉSI IDŐ

MESTERKÉPZÉS:

  • 5 félév (Előfeltétel: alapfokú (BA) végzettség

OSZTATLAN TANÁRI:

  • 10 félév (Előfeltétel: érettségi vizsga)

A KÉPZÉS HELYSZÍNE

  • Budapest

MEGSZEREZHETŐ VÉGZETTSÉG

  • Hittanár – nevelőtanár

KÉPZÉSI FORMÁK:

  • támogatott
  • önköltséges
    (képzési díj: 135000 Ft/félév)
A Wesley János Lelkészképző Főiskolát a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség alapította 1987-ben, amelyet a kormány a 1059/1991. (XII.6.) határozatával az államilag elismert egyházi felsőoktatási intézmények sorába vett fel. Társult tagja az Association of Free Methodist Educational Institutions-nek és a Council for Christian Colleges and Universities-nek.

Rektor: Dr. Iványi Gábor

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
X