Komplex művészeti terapeuta

 

Kedves Jelentkezők!

A képzés célja:

A képzésen komplex művészetterápiás és meseterápiás eszköztár sajátítható el, amely saját kompetenciakörön belül alkalmazható, adaptálható pedagógiai, gyógypedagógiai, szociális munka és kutatás, lelkigondozás, coaching, HR és más humán szolgáltatások területére, használható a klinikumban vagy önálló művészetterápiás keretrendszerben is.  A művészetterápiás módszerek megsegíthetik a közösségépítést, személyes támogatást, képességfejlesztést, ismeretszerzést mindenféle szakterületen.

Személyes önismereti munka, mentálhigiénés támogatás és szupervízió segíti a képzés során a professzionális segítői kompetenciák kialakítását és fejlesztését.

Művészeti módszereink az érzékelésen, a kreativitás felszabadításán, az aktivitáson, az önkifejezésen és az ezek által megélt élményeken keresztül a személyes tapasztalatok reflektálásával az önismeret elmélyítését segítik.
Különböző művészeti modalitásokkal, művészeti ágakkal dolgozunk komplexen, azaz intermodális, multimodális és integrált módon. Szemléletünkben a személyközpontú megközelítés hangsúlyos.

Többféle művészeti modalitás komplex használata: vizualitás, zene, irodalom, mozgás, intermodalitás, multimodalitás, meseterápia
 

A szakképzettség oklevélben szereplő megnevezése: Komplex művészeti terapeuta

A szakirányú továbbképzés képzési területe: bölcsészettudományi

Szakfelelős: Nemes Judit tanszékvezető

További tanulmányi információ: Tanulmányi Hivatal (tanulmanyi@wjlf.hu)

A felvétel feltétele: BA szintű végzettséggel lehet jelentkezni (bölcsészettudományi, társadalomtudományi, pedagógusképzés képzési terület, művészeti, hitéleti képzési terület).

A képzés művészeti előképzettséget, rajztudást nem igényel. A mindannyiunkban meglévő teremtő, alkotó képességre épül.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a képzés során a gyakorlati órák 90%-án, az elméleti órák 80%-án kötelező a részvétel, hiányzás nem fogadható el. A pótlást csak másik évfolyamnál tudják biztosítani a képzés vezetői.

A képzési idő: 4 félév, kéthetente péntek délután + szombat egész nap

A szakképzettség megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma: 120 kredit

Tandíj: 290.000,- Ft/félév

A Jelentkezési lapok beadási határideje minden év augusztus közepe.

Felvételi beszélgetés témái:

 • általános tájékozottság a művészetterápiás szakterületről
 • művészeti tapasztalatok
 • terápiás és segítő tapasztalatok illetve tervek
 • személyes motivációk

Felvételi beszélgetés időpontja:  Augusztus

Az elbeszélgetés behívási sorrendjéről a jelentkezési lapon megadott email címükre és levelezési címükre küldünk pontos tájékoztatást a jelentkezési határidő lejárta után.

A felvételi elbeszélgetésre feltétlenül hozzák magukkal az első diplomájuk szakdolgozatát és a leckekönyvüket! Jelentkezési lapjukhoz kérjük csatoljanak önéletrajzot és motivációs levelet is.

A felvételi elbeszélgetésen kitöltve, aláírva kérjük benyújtani a következő dokumentumot

Lásd még:

Tovább

 

 

Tematikák
Bemutató anyagok a művészeti terápiás módszerről
Tananyagok
A Képzés Adatai

KÉPZÉS NYELVE

 • Magyar

KÉPZÉSI IDŐ

 • félév, kéthetente péntek délután + szombat egész nap 

KÉPZÉS HELYSZÍNE

 • Budapest

MEGSZEREZHETŐ VÉGZETTSÉG

 • Komplex művészeti terapeuta

A KÉPZÉS DÍJA

 • 290 000 Ft/félév
 • Jelentkezés díja: 6000 Ft.
 • Jelentkezés módja: honlapról letölthető jelentkezési lapon.
 • Befizetés módja: Átutalással a következő számlaszámra: 11708001-20562498 . A közleményben fel kell tüntetni a jelentkező nevét és a szakirányú továbbképzést, amire jelentkezik. A befizetésről szóló bizonylatot csatolni kell a jelentkezési laphoz.

A FELVÉTEL FELTÉTELE

 • BA szintű végzettséggel lehet jelentkezni (bölcsészettudományi, társadalomtudományi, pedagógusképzés képzési terület, művészeti, hitéleti képzési terület).

A képzés művészeti előképzettséget, rajztudást nem igényel. A mindannyiunkban meglévő teremtő, alkotó képességre épül.
Felhívjuk figyelmüket, hogy a képzés során a gyakorlati órák 90%-án, az elméleti órák 80%-án kötelező a részvétel, hiányzás nem fogadható el. A pótlást csak másik évfolyamnál tudják biztosítani a képzés vezetői.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ:

 • 2024. Augusztus 15.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).