Wesley Egyház- és Vallásszociológiai Kutatóintézet

 

A Wesley Egyház- és Vallásszociológiai Kutatóintézet  90-es évekbeli kutatási előzmények után 2007-ben jött létre, vezetője Nagy Péter Tibor egyetemi tanár, az MTA doktora.

A vallásszociológia egyrészt a hitek, a vallásosság, a felekezeti hovatartozás, a szekularizáció társadalmi okaival, másrészt a társadalmi jelenségek hitekben, vallásosságban, felekezeti hovatartozásban, szekularizációban kifejeződő okaival foglalkozik. Az egyházszociológia tárgya az egyházak társadalmi szerepvállalása és az egyházakon belüli szervezeti és hatalmi viszonyok kutatása.
A kutatóközpont nemcsak szoros értelemben vett vallás és egyházszociológiai, hanem mindenféle szociológiai kutatásoknak, konferenciáknak helyet biztosít.

A WJLF-n működő kutató intézmények elnevezésének egységesítésekor a központ neve megváltozott: Wesley Egyház- és Vallásszociológiai Kutatóintézetre.

A kutatóintézet tevékenységéről időközönként beszámol a szenátusnak.

Wesley egyház és vallásszociológiai kutatóintézet az elmúlt néhány évben

 

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).