2019 Február

24feb17:00Beszélgetés Hajdu JánossalVIII. Dankó u 11.

Esemény részletei

2019 02 24 vasárnap 17 h , WJLF Dankó u 11. Kline terem
http://oktatas.uni.hu/20190224.htm

A nemzetközi társadalomtudománytörténeti kutatás ( https://archive.org/details/ssh_interco_Hungary ) nemcsak publikációkból és sokelőadós konferenciákból áll, hanem egy „Társadalomtudósok három rendszerváltás idején” című beszélgetéssorozatból is.

Beszélgetéssorozatunkban olyan közéleti szerepet vállaló személyiségekkel beszélgetünk  – a Dankó utcában, a WJLF Kline termében – akik nemcsak elemzői, hanem átélői is voltak a magyar demokráciatörténet három nagy fordulatának a pártállam belső átalakulásához vezetőnek, a többpárti demokráciához vezetőnek, és az illiberális államhoz vezetőnek. A beszélgetések egyik súlypontja a társadalomkutató értelmiségiek társadalmi szerepe történetének, másik súlypontja a megkérdezett tudós tudományterületéhez legközelebb álló társadalomtudomány történetének e három szakaszhoz kötődő elemzése. A külpolitikai újságírás a nemzetközi viszonyokat elemző politikakutatásnak és a modern egyetemes történetírásnak egyik legfontosabb formája volt a huszadik század utolsó harmadában

 

Idő

(Vasárnap) 17:00

Elhelyezkedés

1086. Bp. Dankó utca 11. WJLF Kline terem

VIII. Dankó u 11.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).