Gyakori kérdések

 

Átjelentkezés - áthallgatás

  • Ha már rendelkezel felsőfokú végzettséggel, akkor részismereti képzésre van lehetőséged jelentkezni önköltséges formában. A részismereti képzés megkezdéséhez a kérelmet a Tanulmányi Hivatalon keresztül kell benyújtani, az elfogadásáról a Tanulmányi Bizottság dönt. A részismereti tanulmányaid befejezésekor a teljesített tárgyakról és kreditekről a Tanulmányi Hivatal igazolást állít ki. Ezek a kreditek felsőfokú tanulmányokba beszámíthatók.

 

  • Ha másik felsőoktatási intézmény hallgatója vagy, akkor vendéghallgatói jogviszony keretében van lehetőséged tanulmányokat folytatni nálunk. A vendéghallgatásra vonatkozó kérelmet a regisztrációs időszak első hetének végéig kell benyújtani a Tanulmányi Hivatalon keresztül. A vendéghallgatói tanulmányaid lezárásakor a Tanulmányi Hivatal igazolást állít ki a teljesített tárgyakról és kreditekről.

A jelenlegivel megegyező képzési terület szakjára jelentkezhetsz át, ugyanazon a képzési szinten. Írnod kell egy átvételi kérelmet a Tanulmányi Hivatal dokumentumai alól letölthető kérvény-űrlapon. A kérvénynek tartalmaznia kell, hogy melyik szak melyik tagozatára szeretnél átjelentkezni. Az átvételről a Tanulmányi Bizottság egy határozatban dönt majd.

Az átvételi kérelemhez csatolnod kell:

  • a jelenlegi hallgatói jogviszonyod igazolását (tehát semmiképp ne szüntesd meg a jogviszonyodat a jelenlegi intézményedben! A jogviszony átkéréséről a Tanulmányi Hivatal gondoskodik)
  • az általad teljesített kurzusokat igazoló kivonatot
  • az általad teljesített tantárgyak tárgyleírásait.

További kérdésekért kérjük, írjon nekünk a [email protected] címre, vagy hívjon minket a
(06-1) 577-0500/120 telefonszámon.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
X