2019 Június

16jún(jún 16)09:0018(jún 18)18:00Nemzetközi konferencia Uzshorodon (Ungvár)Universytets'ka St, 14, Uzhhorod, Zakarpats'ka oblast, Ukrajna, 88000Esemény típus:konferencia EseménycímkékAuschwitz,Holocaust by Bullets,Uzshorod,WJLF Soá és Kereszténység Kutatóintézet

Több

Esemény részletei

A „From ’Holocaust by Bullets’ to Auschwitz” címmel 2019. június 16-18. között megrendezésre kerülő nemzetközi konferencia egybeesik a magyarországi zsidóság 1944-es rettenetes drámájának 75. évfordulójával

From ‘Holocaust by Bullets’ to Auschwitz: Regional Dimensions of the final Solution
Nemzetközi konferencia
Uzshorod/Ungvár, 2019. június 16-18.

A „From ’Holocaust by Bullets’ to Auschwitz” címmel 2019. június 16-18. között megrendezésre kerülő nemzetközi konferencia egybeesik a magyarországi zsidóság 1944-es rettenetes drámájának 75. évfordulójával.

Helyszíne az Uzshorodi Nemzeti Egyetem (Ukrajna).

A konferencia szervezésében közreműködik a WJLF Soá és Kereszténység Kutatóintézet is

A konferencia kifejezett célja, hogy egyszerre legyen „diákbarát” és a tudományos kutatás élvonalbeli eredményeinek bemutatására szolgáló olyan fórum, amely új hangokkal, új perspektívákkal és új megközelítésekkel járul hozzá e nagyon tragikus időszak és mához szóló üzeneteinek megértéséhez.

A résztvevőknek lehetőségük lesz arra is, hogy a konferencia témájával kapcsolatos túrákon vegyenek részt a környező országokban.

A konferenciát amerikai és európai egyetemek, tudományos intézmények, közösségi szervezetek és magánszemélyek segítik és támogatják.

A szümposzionra várjuk főiskolánk érdeklődő Hallgatóinak és Oktatóinak a jelentkezését is. Kérdéseikkel keressék a Szervezőbizottságot a honlapon szereplő címeken.

A részleteket, beleértve a regisztrációs jelentkezéssel kapcsolatos tájékoztatást, lásd a konferencia információs honlapján:

www.frombulletstoauschwitz.com

 

Majsai Tamás
Soá és Kereszténység Kutatóintézet

Invitation – Meghívó

Idő

16 (Vasárnap) 09:00 - 18 (Kedd) 18:00

Elhelyezkedés

Ungvári Nemzeti Egyetem

Universytets'ka St, 14, Uzhhorod, Zakarpats'ka oblast, Ukrajna, 88000

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.