Tanulmányi és kutatási célra szolgáló elektronikus szakanyagok

 A kollekció összeállítását folyamatosan végezzük. Jelenleg az évekkel ezelőtti, az akkor azonban ilyen feladatok ellátására menetközben alkalmatlanná vált honlapunk adatainak az egybegyűjtésénél tartunk (lassítja munkánkat, hogy az egyidejűleg végzett webográfiai állományellenőrzés során számos állomásról derül ki, hogy már csak más útvonalon érhetőek el). Reménykedünk azonban abban, hogy mielőbb megkezdhetjük az időközben más szempontok szerint összehordott elektronikus tudásforrás-gyűjteményeinknek az itteni közlés szempontjai szerinti feldolgozását is.
A szakterületek közötti természetes átfedésekre tekintettel az itteni gyűjteményeket célszerű a többi tanszék, valamint a könyvtári honlap hasonló oldalán található webográfiai kollekciókkal kiegészítve használni.
Az általános és közérdeklődésre is számot tartó lexikonok és folyóiratok adatait – a speciális szakkiadványok esetétől eltekintve – kizárólag csak a könyvtári honlapon közöljük.
A főiskolát fenntartó egyház közelebbi vallás- és egyháztörténeti kérdéseit – az ezzel kapcsolatos kutatóintézeti honlapok speciális anyagaitól eltekintve – az egyes tematikai részeknél a metodizmus / magyarországi metodizmus / Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség tételek alatt külön is részletesen taglaljuk.
A gyűjtemény kiegészítése céljából a theol@wjlf.hu cím alatt köszönettel fogadjuk Hallgatóink és Látogatóink további és újabb forrásközléseit.

Zsidóság, theológia, egyházak

Egeresi László Sándor: Targum, Targumim: http://www.refteologia.sk/elstt.pdf
Tatai István: Az Egyház és Izrael.Korrelációs modellkeresés a poszt-holokauszt teológiában:
http://193.224.191.196:8080/phd/Tatai_0804.disszertacio.pdf

Egyházak, vallások világa

Molnár János:A vallási interferenciák moszlim értelmezése: http://www.refteologia.sk/mjvim.pdf
Molnár János: Harc az iszlám igazságért (2005): http://www.refteologia.sk/mjhii.pdf
Adventischer Pressedienst (APD): http://www.stanet.ch/apd/news/
Adventist Press Service (APD Informationen): http://www.apd.info/1998/5.html#in
Adventista lap: http://adventista.lap.hu/

Szaklexikonok

A Magyar Katolikus Lexikon: http://lexikon.katolikus.hu/
Catholic Encyklopedia: http://www.catholicity.com/encyclopedia/
Lexikon reformierter Grundbegriffe: http://www.reformiert-online.net/lexikon/index.php?lg=de
Magyar Zsidó Lexikon: http://mek.oszk.hu/04000/04093/html/
Az 1929-ben kiadott Zsidó Lexikon személysoros adatbázisa (Összeállította: Nagy Péter Tibor)
Múlt és Jövő: http://www.multesjovo.hu/hu/default.asp
Ökumenische Rundschau (Die führende deutschsprachige Zeitschrift der Ökumene):http://www.lembeck.de/Seiten/Verlag/Rundschau.html

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).