Pontszámítás diplomásoknak

Pontszámítás a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló 423/2012. (XII. 29.) Kormányrendelet 15. § 6. bekezdése szerint:

A felsőfokú végzettséggel rendelkező jelentkezőket – amennyiben alapképzésre, osztatlan képzésre vagy felsőoktatási szakképzésre jelentkeznek – a felsőoktatási intézmények a felvételi szabályzatukban meghatározott módon a korábbi felsőoktatási tanulmányaik figyelembevételével és az emelt szintű érettségi követelménytől való eltekintéssel is rangsorolhatják. Ebben az esetben maximum 200 pontot adhatnak a jelentkezőknek, és annak megkettőzésével, valamint a 20–21.§ – ban meghatározott többletpontok hozzáadásával határozzák meg számukra az összpontszámot.

A Wesley János Lelkészképző Főiskolára felsőfokú végzettséggel rendelkező, alapképzésre jelentkezőket a korábbi felsőoktatási tanulmányaik eredményét figyelembe véve rangsorolja az intézmény. Ebben az esetben a főiskola eltekint az emelt szintű érettségi követelményétől. A jelentkezők maximum 200 pontot kaphatnak, amit megduplázunk, és hozzáadjuk a hozott többletpontokat. A pontszámítás alapja a megszerzett felsőfokú oklevél minősítése:

  • 5 (jeles, kiváló, kitüntetéses) minősítés esetén 200 pont;
  • 4 (jó) minősítés esetén 160 pont;
  • 3 (közepes) minősítés esetén 120 pont;
  • 2 (elégséges) minősítés esetén 100 pont.

Pontszámítás az általános felvételi eljárásban:

A felsőfokú végzettséggel rendelkező jelentkezőket a Kar – amennyiben alapképzésre, osztatlan képzésre vagy felsőoktatási szakképzésre jelentkeznek – az általános felvételi eljárásban a korábbi felsőoktatási tanulmányaik figyelembevételével (akár az emelt szintű érettségi követelménytől is eltekintve) rangsorolja. A pontszámítás alapja a megszerzett felsőfokú oklevél minősítése:

  • 5 (jeles, kiváló, kitüntetéses) minősítés esetén 400 pont;
  • 4 (jó) minősítés esetén 360 pont;
  • 3 (közepes) minősítés esetén 320 pont;
  • 2 (elégséges) minősítés esetén 280 pont.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).