2024 májusában a trinacionális együttműködésünk keretében a toulouse-i ERASME Főiskolával és a berlini Evangelische Hochschule-val megrendeztük a 2023/2024-es év zárórendezvényét. A téma: Global dimension of Social Work in France, in Germany and in Hungary.
Kísérő tanáraik: Nemes Judit, Szentesi Balázs és Bagdi Tímea voltak.
A hetet Iványi Gábor rektor úr nyitotta meg.
A magyarországi téma fókuszában a humanitárius katasztrófák és a háború volt. A nemzetközi hét fő előadását Léderer András, a Helsinki Bizottság munkatársa adta, valamint felkértük a hét másik előadójának Perintfalvi Ritát, a Graz-i Egyetem előadóját, aki a magyarországi erkölcsi krízisről beszélt. A hét egyik állandó programja a hazai jó gyakorlatok bemutatása, intézmények meglátogatása, így olyan helyeket kerestünk, ahol az Ukrajnából menekülő családokkal, gyerekekkel dolgoznak. Szociális munkás hallgatóinkat főleg a II. évfolyam képviselte.
Sokat tanultunk egymástól az év során, mind Berlinben, mind pedig Toulouse-ban és mind a budapesti helyszínen.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).
Share This