Az isten- és emberellenes antiszemitizmust állampolitikai rangra emelő, és magát közben ricsajosan kereszténynek hirdető horthysta Magyarország nyolcvan évvel ezelőtt, 1944. április 5-ével végérvényesen rálépett az ún. végső megoldás náci programjának az útjára.

A kereszténység által Megváltóként ismert, zsidónak született és hithű izraelitaként meghalt Názáreti Jézus magyar hazánkban élő atyjafiai, testvéreink és honfitársaink, a fenti naptól – a március 29-én meghozott 1240/1944. M. E. sz. rendelet értelmében – fizikailag is céltábláivá váltak a megvetésnek és a jogfosztásnak: házon kívül tízszer tíz centiméteres, könnyen el nem távolíthatóan, varrással rögzített kanári sárga színű, hatágú csillagot voltak kötelesek viselni felső ruházatukon.

Az évforduló alkalmából Dávid bűnvalló szavaival (51. Zsoltár, 3-4.) emlékezünk és emlékeztetünk a magyar nemzet e rettenetes szégyenfoltjára, a magunk megbélyegzésének e ma sem felejthető gyalázatára:

„Könyörülj rajtam én Istenem a te kegyelmességed szerint; irgalmasságodnak sokasága szerint töröld el az én bűneimet!
Egészen moss ki engemet az én álnokságomból, és az én vétkeimből tisztíts ki engemet;
Mert ismerem az én bűneimet, és az én vétkem szüntelen előttem forog.”

Budapest, 2024. április 5.

Dr. Majsai Tamás
WJLF Soá és Kereszténység Kutatóintézet

 

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Share This