A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírája a ma esti hírek szerint közteherviselési járulékok hiányos befizetésére hivatkozással az Igazgató úr egy hónapos nem jogerős letartóztatását rendelte el.

Ónodi István – Iványi Gábor rektor úr megfogalmazását kölcsön véve – „azon dolgozott, hogy az egyház által fenntartott iskolák, óvodák, hajléktalanokat és időseket ellátó intézmények működni tudjanak.” A neki felrótt mulasztás oka a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség egyházi statusának jogállami normákat súlyosan megcsúfoló elvételében, illetve abban gyökerezik, hogy e justizmord reparálását illetően a magyar állam mind a mai napig szabotálja az e tárgyban született strasbourgi és magyar alkotmánybírósági etc. határozatok betartását.

Az eljárás alapjául szolgáló ügy egyébként hosszú ideje közismert, amint azok a nyilatkozatok is, amelyek szerint az egyház a fennálló tartozásait az első adódó alkalommal kész hiánytalanul teljesíteni.

Az Igazgató úr teljesen inadekvát és minden értelmes alapot nélkülöző, nyilvánvaló politikai célokra tekintettel időzített meghurcoltatása ellen nem lehet nem tiltakozni és a leghatározottabb módon követelni szabadlábra helyezését.

Az alábbiakban olvasható a Rektor úrnak az eljárással kapcsolatos fölhívása:

https://metegyhaz.hu/2024/02/felhivas/

 

Budapest, 2024. február 22.

 

Majsai Tamás

WLJF egyetemi tanár

 

Társaláírók:

Blandl Borbála egyetemi oktató
Csepregi András habilitált egyetemi docens
Forrai Judit professor, dr.
Hubai Péter egyetemi tanár
Hufnágel Levente egyetemi tanár
Lukács Péter WJLF emeritus egyetemi tanár
Nagy Péter Tibor egyetemi tanár, az MTA doktora
Upor László egyetemi tanár
Vattamány Gyula főiskolai oktató

 

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Share This