Főiskolánk szociális munkás hallgatói (1. és 3. évfolyamról) november végén Berlinben vettek részt a trinacionális együttműködési projekt keretében, melynek partnerei a toulouse-i ERASME képző intézmény, a berlini Evangélikus Főiskola (EHB).

 

A 2023/2024-es tanévben a Szociális munka globális dimenzióiról gondolkodunk közösen. Ezt minden helyszínen árnyaljuk: Berlinben a fenntarthatóság, éghajlatváltozás, klíma-krízis, ökoszociális munka témák voltak a középpontban. Toulouse-ban majd (2024 márciusában) a migráció és az emberi jogok lesz a fő téma.
Budapesten pedig, a zárórendezvényen, 2024 májusában a humanitárius katasztrófákkal, valamint a háború kérdésével foglalkozunk majd.

A berlini héten nagyon izgalmas intézményeket látogattunk meg. Tereplátogatásaink alkalmával megismerkedhettünk olyan iskolával, amely fenntarthatósági – zöld szereplő, vagy olyan szervezettel, amely mentálisan sérült személyek közössége számára tart képzéseket a környezettudatos élet megértéséért és alkalmazásáért. Azt láttuk, hogy Németországban nagyon elöl járnak ebben a témában, és jól kiépített rendszerük van már, melyhez nekünk fel kell zárkóznunk. A zöld / öko-szociális munka elvét mindenesetre „hazahoztuk” magunkkal.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Share This