Vajda Lukács tanítvány, s ezen belül Heller Ágnes tanítvány volt. Fiatal korunkban Fasizmus elméleti műveitől volt hangos az értelmiségi közélet, később általános filozófiai műveitől.
Misu barátunk volt. Többféle Wesleys rendezvényen vett részt, Mennyire volt iskola a budapesti iskola c előadása a magyar filozófia 1990 előtti helyzetét bemutató konferenciába illeszkedett https://archive.org/details/a_magyar_filozofia_helyzete , de igazi műfaja a diskurzus volt szóljon ez saját életművéről, vagy Heideggeréről https://ia801903.us.archive.org/34/items/Conferences_SHS_2020s/Vajda_Mihaly_WJLF_beszelgetes_20201205_0.mp4
https://archive.org/details/Heidegger_es_a_nacizmus

Megtisztelt minket azzal, hogy nyolcvanadik születésnapjára elfogadta a Wesley díjat. https://archive.org/details/VajdaMihaly80

Filozófiai életművéről nyilván monográfiák születnek majd – e pillanatban mégis a közéleti értelmiségi hiánya fáj sokunknak a legjobban.

 

Nagy Péter Tibor

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Share This