http://oktatas.uni.hu/20231126.htm

http://oktatas.uni.hu/20231127.htm

….szokásunk, hogy őszönként Wesley tudományos körkép címmel rendezvényt tartunk, azzal a céllal, hogy a WJLF tudományok iránt érdeklődő polgárai megmutathassák egymásnak és a nagyvilágnak, mivel foglalkoznak éppen. NINCS szakos kötöttség, bármely tudományág köréből lehet előadni, s tudatosan keverjük a különböző tudományágakhoz tartozó előadásokat is. A rendezvény a tudomány hónapja sorozat részeként is nyilvánosságot kap.

A „WJLF tudományok iránt érdeklődő polgárai” fogalom éppolyan, mint a magyar állampolgárság – nem veszíthető el. A Wesley volt polgárait is szívesen látjuk!

A fő cél az új előadás, de örülünk olyan előadásoknak is, ami – más közegben – már elhangzott, de nem látható az interneten. Különösen fontosnak tartjuk, hogy tavaly nem szereplő kollégák megtiszteljenek minket, s azt is, hogy ha valakivel jelentős nyilvános tudományos esemény történt, pl doktorált, habilitált, akadémiai albizottságba beválasztatva székfoglalót tartott, jelentős konferencián plenáris előadásra kéretett fel stb – ezen alkalmakon elhangzott (de interneten fenn nem lévő)  előadását velünk is ossza meg.

Külön szeretnénk megemlékezni arról, hogy szakfolyóirat indult a Wesleyn, ezért kifejezetten kérjük azokat, akik ebben magyarul vagy angolul publikáltak tartsanak előadást, s biztosítsanak ezzel lehetőséget munkájuk megvitatására.

Külön szeretnénk megemlékezni arról, hogy a Wesleys polgárok egyrésze könyvet publikált, ezért kifejezetten kérjük azokat akik könyvet publikáltak tartsanak 13 perces előadást, s kérjünk fel valakit, hogy 13 percben mondjon pár szót a könyvről, s a közönségnek is adjunk 13 percnyi vitaidőt.

2023-ban elveszítettük két munkatársunkat – szeretnénk, ha a tudományos körképet részben Kálmán János részben Udvari Kerstin emlékének szentelnénk.

A konferencia három napon át 40 perces blokkokból áll: 20 perces előadásokra számítunk, amit 20 perces vitaidő követ. A konferenciára online kerül sor, de aki akarja egy Wesley-s teremben is tarthatja az előadást, s követheti is onnét a többiekét.

A konferencia időpontja:
2023. 11. 26  – 2023.11.28, vasárnap, hétfő, kedd

Nagy Péter Tibor
egyetemi tanár
WJLF Tudományos Tanács elnöke

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Share This