Hufnagel Levente a Környezetbiztonsági Tanszék oktatója, a Multidiszciplináris Ökoteológiai Kutatóintézet vezetője és az Opuscula Theologica et Scientifica főszerkesztője 2023. szeptember 5-én ünnepélyes keretek között vette át egyetemi tanári kinevezését.

Levente 1991-1995 között egyetemi hallgatóként kezdte az oktatómunkát az ELTE FEB „Tehetségért Mozgalom” egyetemi előkészítőjén. 1997-2003 között az ELTE TTK Állatrendszertani és Ökológiai Tanszékén majd 2002-2021 között a mai MATE Matematika és Természettudományi Alapok Intézetében és jogelőd szervezeti egységein (SZIE MKK, BCE KTK) alkalmazott ökológiai (agrár- és környezettudományi) BSc és MSc szakok, valamint PhD képzés keretében zömmel kutatásmódszertani, kvantitatív ökológiai tárgyakat, valamint speciális kollégiumként trópusi ökológiát, klímaökológiát tartott. A kutatásmódszertani tárgyak oktatása saját fejlesztésű (később nyomtatott jegyzetként is megjelent és e-learning rendszerbe is integrált) tananyagon alapult. A klímaökológiai kurzus anyaga teljes egészében saját fejlesztés eredménye, amely az MTA TKI „Alkalmazkodás a klímaváltozáshoz” Kutatócsoportban végzett tudományos kutatómunkája eredményeit tartalmazta. A trópusi ökológia oktatásának alapját az MTA TKI Zootaxonómiai Kutatócsoportjában végzett munkája és az MTA-MTV trópusi talajzoológiai expedícióin szerzett tapasztalatok adták. 2021-től a WJLF Környezettan BSc, Hittanár-nevelőtanár és Teológia szakjain ökológiai, környezettudományi, ökoteológiai tárgyakat oktat.

Gratulálunk!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Share This