Kedves Barátunk!

Sajnálattal értesítünk, hogy a Jane Goodall Intézet, a KÖVET Egyesület, a Védegylet Egyesület és az Afrikáért Alapítvány által közösen 2018-ban elindított „Passzold Vissza Tesó!”  használt mobiltelefon visszagyűjtő kampány a 2023-as tavaszi szakasszal lezárul, ebben a formában sajnos nem működtetjük tovább.

Kérünk szépen mindenkit, hogy 2023. június 16-ig adja le az összes begyűjtött készüléket, vagy vigye el a Decathlon, vagy az Auchan áruházak egyikébe, és ott keresse a gyűjtődobozainkat.

A hulladékok kezelését, begyűjtését 2023. július 01-jétől a MOHU, a MOL-csoport tagja veszi át, akikkel megkezdődtek a tárgyalások. Reméljük, hogy az új cég is támogatólag áll majd hozzá a kampányhoz.

Az új hírekkel, és a kampány eredményekkel pedig még jelentkezünk!

Köszönjük, hogy velünk voltatok az elmúlt években! Büszkék vagyunk arra, hogy a több mint 1111 gyűjtőpont, és az ott dolgozó közösségek összefogásában 2022-ig 6 tonna mobiltelefont sikerült visszagyűjtenünk. A készülékek alapanyagai visszakerültek a körforgásos gazdaságba, mellyel a gorillák, csimpánzok és bonobók természetes élőhelyeit védtük meg. Emellett csökkentettük a bányászati tevékenységeket, és az ehhez kapcsolódó gyermekmunkát is.

A telefonokért kapott adományösszeget pedig ugandai kikötő-, és iskolahajó építési projekt elindítására tudtuk fordítani. Így a magyar közösségek tudták közvetetten segíteni egy másik földrészen élő közösséget. Ugye milyen szép történet!

Jane Goodall Intézet, és a KÖVET Egyesület

 

A használt mobiltelefon gyűjtődoboz a Főiskola könyvtárában található!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Share This