A kiemelkedő tanulmányi eredményű, szakmai téren kimagasló teljesítményt nyújtó hallgatók részére – a hallgatók tevékenységének pénzbeli elismeréseként, elért eredményük fenntartásának támogatására – az oktatásért felelős miniszter nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat adományoz egy tanév időtartamára.

A Nemzeti felsőoktatási ösztöndíjra pályázhatnak az intézmény államilag támogatott (állami ösztöndíjas, részösztöndíjas), valamint költségtérítéses (önköltséges), teljes idejű (nappali) alapképzésben, mesterképzésben, illetve osztatlan képzésben részt vevő hallgatói, akik jelenlegi vagy korábbi tanulmányaik során legalább két félévre bejelentkeztek, és legalább 55 kreditet megszereztek.

Az ösztöndíj egy teljes tanévre – azaz 10 hónapra – szól, összege 40.000 Ft. havonta.

Pályázati beadási határidő: 2023. július 10.

A pályázathoz mellékelni kell:

  • A kitöltött űrlapot (a titkárságon kérhető, illetve letölthető: Nemzeti felsőoktatási ösztöndíj adatlap);
  • Szakmai jellegű önéletrajzot;
  • A leckekönyv hiteles másolatát;
  • A szakmai munka dokumentálását (OTDK- és TDK-oklevelek, nyelvvizsga-bizonyítványok másolata, publikációk, szakmai rendezvények, tanulmányi versenyeken való részvétel, közéleti, sport- és egyéb tevékenység igazolása stb).

A pályázatokat a Főiskola rektorához kell eljuttatni a Rektori titkárságon leadva. Az intézmény megkerülésével beküldött egyéni pályázatok nem kerülnek elbírálásra. Felhívom a pályázók figyelmét, hogy csak a kiírás minden feltételének megfelelő, hiánytalan, határidőig beérkezett pályázatok kerülnek elbírálásra!

Barna István
főtitkár

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Share This