Főiskolánk meghívót kapott a francia Trend és Tréning cégtől az április 12-én tartandó Egyetemek Digitalizációja című online konferenciára.
Az előadók az olasz Trento Egyetem, a finn Aalto Egyetem, a török Sakarya Üzleti Főiskola, a román Politehnica Egyetem, a lengyel WSB Merito Egyetem, a bécsi Modul Egyetem, az ománi Sultan Qaboos Egyetem és az angol Royal Holloway Egyetem munkatársai voltak. Szó esett többek között a jövő egyetemi campusának felépítéséről és a különböző országok ezzel kapcsolatos
tapasztalatairól, hogyan építsünk informatikai infrastruktúrát, a digitális szolgáltatások ökoszisztémájának támogatásáról és hogy hogyan készítsünk hatékony profilt, az egyetemi munkatársakk munkájának segítéséről. Megvitatták a digitális hozzáférhetőség kérdéseit, az inkluzív tervezési és fejlesztési folyamatokat is, valamint azt, hogy hogyan kell az egyetemeknek felkészíteni a hallgatóikat a gyorsan fejlődő digitális kihívásaira a mai társadalomban. Tapasztalatokat cseréltek a múlt, a jelen és a jövő digitalizációval kapcsolatos kérdéseivel és az esetleges megoldásokkal kapcsolatban. Fontos és hasznos ismeretekkel gazdagodtunk, sok sikert kívánunk a további együttműködéshez!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Share This