A félév során a Környezetbiztonsági tanszéken elkészült az 55-ös tanteremben a
környezetbiológiai laboratórium, köszönhetően oktatónknak Dr. Török Zsoltnak, azzal a céllal, hogy a környezettudományi tantárgyakkal kapcsolatos gyakorlati tevékenységeket végezzenek (vagy azokon részt vegyenek) a Főiskola hallgatói. Magyar és külföldi hallgatóink egyaránt használatba vették az új labort, ami nagyban elősegíti a környezetbiztonsági tanulmányaikat.

 

A terepkiszállások során gyűjtött (növényi vagy állati eredetű) minták az alapbiológiai labormunkákat (válogatás, osztályozás és elemzés során) rendszeresen feldolgozzák és ezeket az anyagokat a hidrobiológia és ökológia gyakorlatok alkalmával a vízi és szárazföldi élőhelyeken lévő fajok és az ezek közötti kapcsolatok tanulmányozására használják.

 

A környezettudományi labor létrehozásának középtávú célja az, hogy különböző szintű (BSc, MSc, PhD) szakdolgozatokhoz is szükséges adatokat eredményező kísérletek tesztsorozatai a föiskolai hallgatók rendelkezésére álljanak.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).
Share This