A jelentkezési felület 2022. december 22. óta elérhető. A felvételizők az E-felvételi rendszerben jelentkezhetnek alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre, és legfeljebb hat helyet (hármat díjmentesen) jelölhetnek meg.

A jelentkezési határidő: 2023. február 15.

Figyelem! A pontszámítás módja jelentősen megváltozott az előző évekhez képest! A WJLF alapképzési szakjain megszűnt a kötelező emelt szintű érettségi követelmény. A felsőoktatási felvételi eljárás menetét, a pontszámítási módszereket, a meghirdetett képzéseket és az minden további információt az eljárás hivatalos honlapján, a felvi.hu oldalon közzétett Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató   tartalmazza. Jelentkezni kizárólag az eljárás hivatalos honlapján, a felvi.hu-n elérhető E-felvételi rendszerében lehet.  A felület a jelentkezési határidőig folyamatosan elérhető. A felvételizőknek a véglegesítést követően legkésőbb 2022. február 15-én éjfélig hitelesíteniük kell jelentkezésüket Ügyfélkapun keresztül, vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával.

Ingyenesen három, összesen pedig hat képzésre lehet jelentkezni, és megjelölhető mind a hat képzés állami ösztöndíjas és önköltséges formája is. A jelentkezőknek meg kell határozniuk a kiválasztott képzések sorrendjét, ugyanis egy jelentkező csak egy helyre vehető fel, mégpedig az általa megjelöltek közül az első olyanra, amelynél a pontszáma eléri vagy meghaladja a felvételi ponthatárt.

A pontszámítás alap- és osztatlan képzésen, valamint felsőoktatási szakképzésen 500 pontos rendszerben történik:

a tanulmányi és érettségi pontok mellé különböző jogcímeken legfeljebb 100 többletpont kapható.

A ponthatárokat várhatóan 2023. július 26-án hirdetik ki.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).
Share This