Nem nagy szakma a magyar neveléstörténetírás, oktatástörténetírás, iskolatörténetírás, pedagógiatörténetírás. Az országos neveléstudományi konferenciák – áruknál és időszervezésüknél fogva – alkalmatlanok a valódi diskurzusra. De a szabad témaválasztású neveléstörténeti konferenciák 20 perce sokaknak kevés, hogy bemutassák profiljukat. A szűkebb tárgyra irányuló konferenciák pedig gyakran elkerülik a kollégák legfontosabb kutatási területeit. Az oktatásszociológus identitású kollégák gyakran hagyják figyelmen kívül az elmúlt hetven évvel foglalkozó neveléstörténeti rendezvényeket, a neveléstörténész identitású kollégák gyakran hagyják figyelmen kívül azt, hogy az oktatáskutatók gyakran érdemben elemzik a 19-21 század olyan jelenségeit, melyek történetiek. Némiképp külön szerveződik a helytörténész szakma is, s azok is akik történészként éppen az oktatásügyi ágazattal foglalkoznak.

A Wesley neveléstudományi tanszéke online rendezvénysorozataként köztes megoldást hirdetünk ezért: olyan online alkalmat, melynek témaválasztása szabad, s melyek egymást követő 45 perces előadásokból és 45 perces beszélgetésekből állnak. Ahol mindenki – akit felkérünk – bemutathatja az általa követett paradigmát, „beszédmódját” módszereit. Eddig tucatnál több kolléga jelezte részvételét. Az alkalmak:

2022 december 16

9.00 Ugrai János ; 10.30 Fenyő Imre, 12:00 Pornói Imre, 14. 00 Vincze Tamás, 15.30 Garai Imre, 17.00 Karády Viktor

Belépés: http://oktatas.uni.hu/20221216.htm

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).
Share This