A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola könyvtártól cserekiadványként kaptuk Simon Tamás László: „Helyenként merészebben írtam nektek”. Közelítések A rómaiaknak írt levélhez c. könyvet.
—-
Könyvismertető:  Bár kétségtelen az evangélium tartalmáról és következményeiről Pál legkomplexebb reflexiója, A rómaiaknak írt levél bizonyos értelemben társtalanul áll írásai között. Ez ugyanis az egyetlen, amelyet egy olyan gyülekezetnek küldött, amelyet nem ő alapított, sőt amelyet a levél keletkezésekor csak hírből ismert. Írásainak műfaja, a konkrét élethelyzetekre választ adó levél, már önmagában is sokat felfed szerzőjük teológiájából. Pál apostol leveleket írva műveli a teológiát. Ha tehát gondolatvilágáról átfogó képet akarunk kapni, nem vonatkoztathatunk el attól, hogy ez levelekben körvonalazódik, azaz egy olyan kommunikációs folyamatban ölt alakot, amelyben egy adott személy konkrét címzettekhez fordul, akiknek esetleges körülmények között, sajátos problémákkal szembenézve kell életre váltaniuk az evangéliumot. E kötet a rómaiaknak írt levél néhány részletére fókuszálva ad szempontokat a kereszténység e meghatározó dokumentumának az olvasásához.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Share This