Tíz év küzdelem után doktori képzést indíthat a Wesley János Lelkészképző Főiskola

Wesley Theológiai és Valláspedagógiai Doktori Iskola néven az Oktatási Hivatal (OH) nyilvántartásba vette és engedélyezte az érintett oktatási intézményben a képzés elindítását.

Az indoklás szerint a MAB szakvéleménye alapján rögzíthető, hogy „a Doktori Iskola működéséhez szükséges tárgyi feltételek biztosítottak, ezáltal a Doktori Iskola létesítése támogatható”. Az OH engedélye tíz év küzdelmére tett pontot. Ehhez szükség volt arra is, hogy kezdeményezésünk minden jogi fórumot, végül a Fővárosi Törvényszéket és a Kúriát is megjárja. Utóbbi szinten a kedvező ítélet tette lehetővé a jogszabályoknak megfelelő új eljárás lefolytatását, melyben az elvárás arra irányul, hogy az OH csupán (lévén szó egyházi intézményről) kizárólag a képzés tárgyi feltételeivel foglalkozzék. Az OH ennek alapján kérte szakmai vizsgálatra a MAB-ot, s annak állásfoglalását helyesen mérlegelve vette nyilvántartásba a Wesley Theológiai és Valláspedagógiai Doktori Iskolát, és engedélyezte a képzés megindítását.

Ezért felvételt hirdetünk a honlapukon (www.wesley.hu) megtalálható feltételek szerint.

Budapest, 2022. szeptember 07.

Iványi Gábor, rektor

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Share This