A Wesley Főiskola Szociális Munka tanszéke évek óta partnerként vesz részt a berlini Evangelische Hochschule Berlin, valamint a toulouse-i ERASME Főiskola trinacionális együttműködésében. Minden évben a szociális munkás hallgatók (volt év, hogy pedagógia és teológia szakról is sikerült hallgatókat bevonni) a másik két külföldi intézmény szociális képzésében részt vevő hallgatókkal egy fontos témát járnak körül – egymás országába utazva tapasztalatcserére. Ezek a témák voltak az elmúlt években: „Szociális munka és én”, „Mediáció”, „Menekülés”. Az idei évben a pandémia okán online formában kellett megvalósítanunk a közös tanulást. Május 16-20-ai héten a „Szociális munka a civil társadalomban” témáról gondolkodtunk közösen.

Tekintsétek meg videónkat, melyet a II. és III. éves hallgatók Udvari Kerstin, Szentesi Balázs és Bagdi Tímea vezetésével készítettek a téma összefoglalásaként:
https://drive.google.com/file/d/14jGz-dVm7vqa00h54W1hbooC7jb34ESB/view?usp=sharing

Itt találhatjátok a berlini főiskola beszámolóját:
https://www.eh-berlin.de/meldungen/detail/soziale-arbeit-in-deutschland-schutz-und-sichtbarkeit-von-minderheiten

Itt pedig a toulouse-i főiskola rövid elérhetőségét:
https://www.erasme.fr/

A 2022/2023-as tanév nemzetközi együttműködésére már készülünk, jó reménységgel személyes találkozókkal. Vélhetőleg 2022 novemberében Berlinben, 2023 márciusában Toulouse-ban, és 2023 májusában itt a Wesley-n találkozunk a trinacionális program résztvevőivel. Mindenki nagyon várja a személyes tapasztalatcserét.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Share This