Nyilatkozat

A Wesley János Lelkészképző Főiskola Szenátusa, májusi rendes ülésén, határozatban áll ki Ukrajna területi integritása mellett, és ad hangot súlyos aggodalmának a lassan negyed éve tomboló háború miatt, mely sok ezer halottat, mintegy ötmillió menekültet, és romba döntött, kifosztott országot eredményezett. A helyzet kialakulásáért a putyini birodalmi álmok és az embertelen erőszakos megoldás választása a felelős.

Az ukrán népnek joga van küzdeni szabadságáért és függetlenségéért. A morális és anyagi felelősségben a putyini rendszerrel – fájdalmunkra – a jelenlegi magyar vezetés is osztozik.

Egyek vagyunk az aggodalomban azokkal az orosz demokratákkal is, akiket szintén fájdalommal és szomorúsággal tölt el a jelenlegi helyzet. Meggyőződésünk, hogy a két ország közötti kérdések egyedül tárgyalásos úton vitathatók meg. A tankok, a bombázó gépek és a többi modern gyilkoló harcászati eszköz árnyékában az erődemonstrációval véghez vitt „megoldások” nem lehetnek tartósak.
Budapest, 2022. május 4.

Dr. Iványi Gábor rektor,
a Wesley János Lelkészképző Főiskola Szenátusa nevében

A Főiskolát fenntartó egyház támogatja a nyilatkozatot, és imádkozik azért, hogy a történelem Ura szolgáltasson igazságot, s gyógyítsa be a háború sebeit.

Iklódy László lelkipásztor,
a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség alelnöke

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).
Share This