felület december 23. óta elérhető. A felvételizők az E-felvételi rendszerben jelentkezhetnek alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre, és legfeljebb hat helyet (hármat díjmentesen) jelölhetnek meg.

A jelentkezési határidő: 2022. február 15.

A felsőoktatási felvételi eljárás menetét, a pontszámítási módszereket, a meghirdetett képzéseket és az érvényes jelentkezéshez szükséges minden további információt az eljárás hivatalos honlapján, a felvi.hu oldalon közzétett Felsőoktatási felvételi tájékoztató tartalmazza. A tájékoztató várhatóan 2022. január végéig frissül a megjelenése utáni változásokat felsoroló hivatalos kiegészítéssel, ezért a jelentkezés benyújtása előtt érdemes újra átolvasni.

Az Oktatási Hivatal honlapján elérhető tájékoztatás szerint jelentkezni kizárólag az eljárás hivatalos honlapján, a felvi.hu-n elérhető E-felvételi rendszerében lehet 2022. február 15-én éjfélig. A felület a jelentkezési határidőig folyamatosan elérhető. A felvételizőknek a véglegesítést követően legkésőbb 2022. február 20-án éjfélig hitelesíteniük kell jelentkezésüket Ügyfélkapun keresztül, vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával.

A honlapon ingyenesen három, összesen pedig hat képzésre lehet jelentkezni, és megjelölhető mind a hat képzés állami ösztöndíjas és önköltséges formája is. A jelentkezőknek meg kell határozniuk a kiválasztott képzések sorrendjét, ugyanis egy jelentkező csak egy helyre vehető fel, mégpedig az általa megjelöltek közül az első olyanra, amelynél a pontszáma eléri vagy meghaladja a felvételi ponthatárt.

A pontszámítás alap- és osztatlan képzésen, valamint felsőoktatási szakképzésen 500 pontos rendszerben történik:

a tanulmányi és érettségi pontok mellé különböző jogcímeken legfeljebb 100 többletpont kapható.

Az a jelentkező vehető fel alap-, illetve osztatlan mesterképzésre, aki legalább egy emelt szintű érettségi vizsgát tett, vagy felsőfokú oklevéllel rendelkezik.

Mesterképzésen összesen 100 pont szerezhető, a pontszámítás szabályait a felsőoktatási intézmények határozzák meg, és teszik közzé a honlapon az adott szak meghirdetésénél. A ponthatárokat várhatóan 2022. július 21-én hirdetik ki.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Share This