REKTORI INTÉZKEDÉS

A koronavírusjárvány jelen szakaszában Főiskolánk vezetésének kiemelt célja, hogy a 2021/2022. tanévben az oktatás, a biztonsági rendszabályok betartása mellett, továbbra is normál munkarendben, elsősorban jelenléti oktatási tonnában folytassuk.
A koronavírusvilágjárvány továbbterjedésének megelőzése, az oktatásban résztvevő minden személy életés egészségvédelme, az oktatás folyamatosságának és a Főiskola stabilitása érdekében azonban szigorító intézkedések újbóli bevezetése vált szükségessé.
Mindezekre figyelemmel a 2021.11.01i Rektori intézkedést az alábbiakkal egészítem ki:

  1. Az Intézkedés 2021.11.18án lép hatályba és visszavonásig érvényes.
  2. A Főiskola teljes területén minden munkavállaló, hallgató és látogató köteles a szájat és az orrot takaró, szabványos maszkot használni.
  3. Kérem a vezetők intézkedését, hogy azok a munkatárasak, oktatók, akik még nem kerültek legalább egyszeri beoltásra, vagy nem szereztek immunitást, térjenek át online oktatásra, illetve munkavégzésre az oltás felvételéig vagy a járvány mérséklődéséig. Ez vonatkozik azokra is, akiknek az oltakozás egészségügyileg ellenjavallt.
  4. Az oktatás és a számonkérés továbbra is a tanszékvezetők által meghatározott vegyes, jelenléti-online formában történik, de ha a hallgatók rében csoportos koronavírus megbetegedés, megfertőződés vagy annak gyanúja fordul elő, az érintett tanszékvezető haladéktalanul szervezze meg a karantén idejére az online oktatást, vizsgaidőszakban az online számonkérést.
  5. Tekintettel arra, hogy a járványügyi védekezés több elemből áll, elsősorban a védőoltás révén megszerezhető védettségre épül, javasolt, hogy mindenki, aki g nem oltatta be magát, fontolja meg a védőoltás mielőbbi felvételét, két oltással rendelkezők a harmadikat is. Mindezek mellett a maszk, a távolságtartás és a higiéniai szabályok betartása továbbra is fontos része a védekezésnek.
  6. A kettős fertőzés megelőzése érdekében javasolt továbbá a szezonális influenza oltás felvétele is.
  7. A büfében a maszkot, megfelelő távolságtartás mellett, csak az étkezés idejére lehet levenni.
  8.  A tanév biztonságos működése érdekében kérem az egészség megőrzését célzó releváns, megbízható forrásból  származó útmutatások, irányelvek megismerését és ehhez a Főiskola  minden információt és segítséget biztosít.

Jelen Intézkedés rendelkezései a 2021.09.01-i és a 2021.11.01i Rektori Intézkedések változatlan előírásaival együttesen érvényesek.
Megköszönve eddigi együttműködésüket és megértésüket, kérem továbbra is vigyázzanak egymásra és saját egészségükre.


Budapest, 2021.11.18.
       

Iványi Gábor
rektor

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Share This