1969 óta október 15-e a vak és gyengénlátó emberekkel való szolidaritás napja, Minden előadás, tanóra, beszélgetés melyet videóval vagy magnóval felveszünk és az interneten közzéteszünk csökkenti a tanulni, vagy tájékozódni vágyó vak emberek hátrányát. Minden alkalom amikor nem vesszük fel, vagy nem tesszük közzé amit felvehetnénk vagy közzétehetnénk, arra hivatkozva, hogy „írásban majd úgyis megjelenik” súlyos érzéketlenség, mulasztás, mely hátrányt okoz.

A Wesley tudományos életében egy évtizede megkíséreljük mindazt rögzíteni, ami ellen nem kifejezetten tiltakozik az érintett. Az összegyűjtött információkat most a Fehér Bot Napja előtt megosztom – sajátos paradoxonnal látó olvasókat kérve meg, adják tovább vak ismerőseiknek.

Nagy Péter Tibor

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).
Share This