Tisztelt Főiskolai Polgárok!

  1. május 10-én hatályba lépett a 484/2020. (XI. 10.) sz. Korm. rendelet módosítása, amely a felsőoktatási intézmények rektorai számára felhatalmazást adott arra, hogy a szükséges védelmi intézkedések betartásával szabadon rendelkezhessenek a hallgatói jelenlétet igénylő tudásmérés személyes érintkezés mellett történő megszervezéséről. Ezen felhatalmazás alapján az alábbi

Intézkedést

adom ki:

  1. A szorgalmi időszakból hátralévő rövid időre tekintettel az oktatás továbbra is digitális formában folytatódjon.
  2. A szemeszterzáró vizsgákról – a záróvizsgák és a szakdolgozatvédések kivételével – a tanszékvezetők saját hatáskörben dönthetnek, a távolléti vagy jelenléti vizsgáztatási módokról.
  3. A 2020/2021. tanév II. félév vizsgaidőszakában a záróvizsgák és a szakdolgozatvédések személyes jelenléti formában történjenek.
  4. A záróvizsgát szervező tanszékvezető engedélyével lehetőség van arra, hogy a záróvizsga bizottság egészségügyi okból veszélyeztetett, illetve 60 év feletti tagja – az elnök kivételével -, különösen indokolt esetben online formában kapcsolódjon be a záróvizsgába.
  5. A 2020/2021. tanév hátralevő részében a személyes jelenlétet igénylő gyakorlati foglalkozások lebonyolítása jelenléti formában is megtartható.
  6. A személyes jelenléttel járó tudásmérések, gyakorlati foglalkozások biztonságos lebonyolítása érdekében a korábban előírt járványügyi óvintézkedések – elsősorban: másfél méteres távolságtartás, maszkviselés, egy légtérben tartózkodók számának korlátozása, folyamatos szellőztetés, kézfertőtlenítés – betartása és betartatása a munkatársak és a hallgatók által továbbra is kötelező.

Jelen intézkedés 2021. május 22-én lép hatályba és ezzel egyidejűleg a 2021. március 10-i Intézkedés 10. és 14. pontja hatályát veszti.

Budapest. 2021.05.18.

Iványi Gábor
rektor

Rektori intézkedés

 

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Share This