A Győzelem Napja az Isten- és embertagadás egyedülállóan gonosz szövetségének a vereségéről szóló örömüzenetet hirdeti a civilizált emberiség számára.

A Győzelem Napja a nácizmusban testet öltő ontológiai istentelenséggel, e szellem mindenkori visszatérési szándékával, és e törekvés erőit akárcsak a kacérkodó nemtörődömség és lelketlenség erejéig is támogató tényezőkkel szembeni pardont nem ismerő humanizmus ünnepe.

A Győzelem Napja egyszersmind az antifasizmus eszményrendszerében megalapozódó közös hazánk és otthonunk, az Európai Unió és konfesszionális alapértékeinek az ünnepnapja is.

Velünk ünneplő felebarátainkat is erősítsék Ézsaiás próféta szavai: „Ama napon meglátogatja az Úr kemény, nagy és erős kardjával Leviatánt, a futó kígyót, Leviatánt, a keringő kígyót, és megöli a sárkányt, mely a tengerben van. Ama napon a színború szőlőről énekeljetek: Én, az Úr, őrizem azt, minden szempillantásban öntözöm, hogy senki meg ne látogassa, éjjel-nappal megőrzöm azt; nincsen haragom, de ha tövis és gaz jő elém, csatára megyek ellene, és meggyújtom azt mind együtt; avagy fogja meg erősségemet, kössön békét velem, békét kössön velem!”

Dr. Majsai Tamás
Soá és Kereszténység Kutatóintézet

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Share This