Az egykori kárpátaljai és északkelet-magyarországi területeken (az ún. VIII. kassai csendőrkerületben) hetvenhét évvel ezelőtt, 1944. április 16-án vette kezdetét az első gettók fölállítása, a magyarországi zsidóság vészkorszak alatti kálváriájának gyilkos stációját közvetlenül előkészítő gaztett: https://hu.wikipedia.org/wiki/Zsid%C3%B3_holokauszt_Magyarorsz%C3%A1gon#Gett%C3%B3s%C3%ADt%C3%A1s

Nemzeti történelmünk e példátlan embertelenségét rövidesen követte a még aljasabb: a magát kereszténynek hirdető magyar állam és közigazgatási apparátusa mindent felülmúlóan serény igyekezettel – és a lakosság nem jelentéktelen tömegeinek lelkes helyeslésétől, másoknak pedig az aktív részvétlenségétől övezve – szűk két hónap alatt (május 14-étől július 9-ig) az auschwitz-birkenaui haláltáborba deportálta az ország vidéki és Budapest környéki zsidóságát, mintegy 440 ezer testvérünket:

http://www.holokausztmagyarorszagon.hu/maps/maps_3.html

Az évforduló alkalmából igaz bűnbánattal és szégyenkezéssel gondolunk mindarra a gonoszságra, amit hazánk, hazánk polgárai, keresztény lakossága és keresztény egyházai zsidó honfitársainkkal szemben a Soá (Holokauszt) idején elkövettek.

Főhajtással emlékezünk testvéreink mártíriumára, és együtt érző szeretettel vesszük körül Izrael leányait és fiait, akik ma is kínzó örökségként hordozzák lelkükben a megsemmisítésükre törő sátáni téboly borzalmas hagyatékát.

Budapest, 2021. április 16.

A Soá és Kereszténység Kutatóintézet nevében:
Majsai Tamás

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).
Share This