Az angol nyelvű Környezettan szakos külföldi hallgatók Plank Zsuzsanna tanárnő vezetésével terepgyakorlaton vettek részt október 30-án, pénteken.

A gyakorlat első megállója a Magyar Természettudományi Múzeum épülete előtt kiállított Időösvény volt, ahol a több tonnás kőzettömbök illusztrálják a földtörténeti múlt több szakaszait.

Az interaktív óra keretein belül a hallgatóknak lehetőségük volt hazánk jellegzetes földtani formációit képviselőkőzetek közeli tanulmányázására, a kőzetfelismerés gyakorlására, földtörténeti események okozta hatások felismerésére és azonosítására.

A túránkat folytattuk Budára, a Gellért-hegyhez, majd azután észak felé vettük az irányt a Duna mentén egészen a Szemlő hegyig.  Utunk során megismerkedtünk Budapest földtörténetével és megnéztük ennek a nyomait a felszíni kibúvásokon, illetve közelről vizsgáltuk meg Budapest jellegzetes földtani formációinak jellegzetességeit. Ilyen például a Fődolomit, Sashegyi Dolomit, Budai Márga és a Tardi Agyag.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).
Share This