Gábor, aktivista nevén Gt, élete utolsó éveit a természetben, egy erdei házban szerette volna eltölteni.

Társai és barátai ezen a helyen vesznek végső búcsút tőle, majd hamvait is itt, az utolsó otthonául kiválasztott házikó kertjében, a Budakeszi erdőben lévő Mária szikláknál  helyezik el 2020. szeptember 12-én, szombaton délután 16 órakor.

Találkozó. odajutás

A találkozó helyszínét közösségi közlekedéssel a Moszkva (Széll Kálmán) térről lehet megközelíteni a 22 és 22A buszok valamelyikével: a 22 buszról a „Budakeszi, Tiefenweg utca” megállónál érdemes leszállni, ahonnan 1,2 km séta a találkozási pont; a 22A buszról pedig a „Budakeszi, Dózsa György tér” megállónál, ahonnan 1,4 km séta a találkozási pont, a Mária sziklához vezető erdei ösvény bejárata  (itt).  Innen 16 órakor együtt megyünk a megemlékezés közeli helyszínére.

Külön szertartással nem készültünk, úgy tervezzük, hogy a jelen lévők osztják meg Gt-vel kapcsolatos gondolataikat, emlékeiket.

(Érdeklődni a következő számon lehet: 06 20 770 33 97 Csepregi Dóra (A Város Mindenkié képviseletében)

A Város Mindenkié közösségének megemlékező sorai:

„Kovács Gábor Tamás hős volt, igazi humanista, aki hatalmas elköteleződéssel küzdött a társadalmi igazságtalanság ellen, másokért; ugyanezzel az elszántsággal tanult, olvasott és művelte magát.

Olyan ember volt, akiben mélyen élt az életszeretet, aki néha maró, de mindig őszinte meglátással mondott véleményt, akiben ott volt az örökké tanulni vágyás, a magányos, de közben mélyen közösségi szellem, az alázat és a büszkeség. Olyan ember volt, aki a képeit és háromszavas emailjeit egyaránt felvállalta; azért járt fotós tanfolyamra, mert érdekelte és szerette. Úszott akkor, amikor adományt gyűjtöttek, hogy rászoruló gyerekeket taníthassanak fotózni, tüntetett és fotózott számtalanszor, megörökítve az igazságért küzdő aktivistákat.”

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Share This