Elindult a pótfelvételi eljárás. A felvi.hu-n elérhetők a Wesley János Lelkészképző Főiskola által meghirdetett képzések. Jelentkezni kizárólag elektronikus úton, legkésőbb 2020. augusztus 6-án éjfélig van lehetőség, és csak egyetlen képzés jelölhető meg. A pótfelvételi során azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel az általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is felvételiztek.

  • Az idei pótfelvételi eljárásban egyes tudományterületeken hirdethetők állami ösztöndíjas képzések A Wesley János Lelkészképző Főiskola képzései közül idén újdonságként a Szociális munkás szakra állami ösztöndíjas formában is lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárásban. A többi nem hitéleti képzésünkre önköltséges formában adható be a jelentkezés.
  • A Környezettan (Bsc) szakos képzést angol nyelven is indítjuk.
  • A nem hitéleti alapképzésekre jelentkezőknek rendelkezniük kell emelt szintű érettségivel. Az emelt szintű érettségi kiváltható egy korábban szerzett diplomával.  Azok számára, akik az emelt szintű érettségi bevezetése előtt szereztek középfokú végzettséget (2005 előtt), a Főiskola a pótfelvételi eljárásban is szervez felsőoktatási felvételi szakmai vizsgát, amelynek sikeres teljesítése szintén kiváltja az emelt szintű érettségit. Jelentkezni az e-felvételi rendszerében lehet, egyetlen felsőoktatási intézmény egyetlen képzésére.
  • A Teológia és a Hittanár-nevelőtanár egységes osztatlan szakokon a jelentkezéshez nem szükséges emelt szintű érettségi. Ezekre a szakokra a jelentkezés a pokamilla@wjlf.hu e-mail címen történik az önéletrajz, a motivációs levél és az érettségi bizonyítvány másolatának megküldésével. Itt felvételi beszélgetést tartunk augusztus 29-én szombaton.

Kollégiumi férőhelyet a pótfelvételi eljárásban felvett hallgatóink számára is tudunk biztosítani.
Kedvezmény a pótfelvételizőknek (50–90%)

A rászorult és hátrányos helyzetű emberek érdekében vállalt küldetését a Főiskolánk továbbra is fontosnak tartja. Vállaljuk, hogy alapképzéseinken kedvezményes oktatási lehetőségeket biztosítunk azoknak a hátrányos helyzetű továbbtanulni szándékozóknak, akiknek az anyagi helyzete miatt ellehetetlenülni látszik felsőoktatási tanulmányainak megkezdése:

  • azon halmozottan hátrányos helyzetű hallgatónak, aki fogyatékossággal él vagy egészségi állapota miatt rászorult vagy halmozottan hátrányos anyagi helyzetű vagy családfenntartó vagy nagycsaládos vagy árva, a felvételi tájékoztatóban meghirdetett képzési önköltségéből 90%-os kedvezményt adunk;
  • azon hátrányos helyzetű hallgatónak, aki hátrányos anyagi helyzetű vagy gyámsága nagykorúsága miatt szűnt meg vagy félárva, a felvételi tájékoztatóban meghirdetett képzési önköltségből 50%-os kedvezményt adunk. A képzési kedvezményeken túl a Főiskola kedvezményes kollégiumi elhelyezést és étkeztetést tud biztosítani.

 Felvételi eljárás másoddiplomás képzéshez

Idén több új szakirányú továbbképzési szakkal bővült a Főiskola kínálata (Fejlesztőpedagógus, Pedagógus szakvizsga, Dráma- és színházpedagógia, EHS-menedzser, Környezeti informatika – az utóbbi két képzést magyar és angol nyelven is indítjuk). Ezekről, és a régebb óta futó képzéseinkről a www.felvi.hu honlapon illetve a https://wesley.hu/kepzeseink/szakiranyu-tovabbkepzes/  oldalon találnak bővebb információt.

A szakirányú továbbképzéseinkre a jelentkezési határidő: augusztus 14. Jelentkezési lapot a főiskola honlapjáról lehet letölteni.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Share This