Rektori utasítás

 A külföldi hallgatók felvételi eljárásrendje az országosan kihirdetett veszélyhelyzet idejére

 Wesley János Lelkészképző Főiskola

Bevezetés

A Wesley János Lelkészképző Főiskola (továbbiakban: Főiskola) rektora — a Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzata kiegészítéseként — 2020. március 16-án kelt Rektori utasításban rendkívüli intézkedéseket rendel el az oktatásban az országosan kihirdetett veszélyhelyzet idejére 2020. március 23-i kezdettel.

A szabályzat hatálya

Jelen Rektori utasítás 2020. március 25-én lép hatályba és visszavonásig érvényes. A rektori utasítás hatóköre kiterjed a Stipendium Hungaricum Ösztöndíjprogram, az Öszöndíjprogram Keresztény Fiataloknak és a külföldi hallgatók részére meghirdetett, egyéni felvételi eljárás keretében a Főiskolára angol nyelven meghirdetett kurzusaira, illetve az előkészítő kurzusra jelentkező hallgatókra.

  • A felvételi jelentkezés
    1. A jelentkezés online történik a Főiskola honlapján vagy az adott ösztödíjprogram rendszerén keresztül
    2. A jelentkező által benyújtott dokumentációt egyéni jelentkezés esetén a kijelölt ügyintéző (Tanulmányi Hivatal munkatársa, ösztöndíjprogram esetén pedig az ösztöndíjprogram koordinátora) átvizsgálja és archiválja.
    3. Az ügyintéző online felületen elérhetővé teszi a jelentkező dokumentációját a Felvételi Bizottság tagjainak.
  •  A felvételi eljárás
    1. Felvételi döntés szóbeli felvételi vizsga nélkül
      Az ösztöndíjprogramon kívüli, magyar nyelvű Előkészítő Képzésre jelentkező hallgatók kérelmének elbírálása a benyújtott dokumentumok alapján történik a Főiskola nemzetközi Felvételi eljárásrendjében foglalt szempontrendszer alapján.  A Felvételi Bizottság tagjai elektronikus konzultáció során hozzák meg a döntésüket, melyről az ügyintéző tájékoztatja a jelentkezőt.
    2. Elektronikus felvételi vizsga
      A szóbeli felvételi vizsga időpontjáról az ügyintéző egyeztet a jelentkezővel. A szóbeli felvételi vizsgát lebonyolító személyt a Felvételi Bizottság elnöke jelöli ki. A felvételi vizsga pontszámait a vizsgát vezető személy rögzíti és elérhetővé teszi a Felvételi Bizottság számára. A Felvételi Bizottság tagjai elektronikus konzultáció során hozzák meg a döntésüket, melyről az ügyintéző tájékoztatja a jelentkezőt.

A Felvételi eljárás további menete az érvényben lévő szabályzatoknak és eljárásrendeknek megfelelően történik.

Budapest, 2020. március 25.

Iványi Gábor
Rektor

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Share This