A nemzetközi nőnap nem a virágcsokrokkal ájtatoskodó masculin szívek évenkénti önmegelégülési csapatjátéka, hanem a munkásmozgalom, a szekularizáció és az emancipációs eszme nemi diszkriminációs gyakorlattal szembeni törekvései iránti elkötelezettségünk megerősítésének kinyilvánítása.

Történetéhez és tartalmi kérdéseihez lásd pl.:

Az Örökkévaló a maga képmása szerint nőnek és férfinak teremtette az embert (lásd: I. Mózes 1: 26-28.).

A Nemzetközi Nőnap alkalmával annak az eljövendő világnak az öröméről teszünk bizonyságot, amikor az isteni szándék a szavak és nehézkes törekvések világán túli, teljes életvalósággá is lesz.

E korszak mielőbbi elérkezéséhez, a nőellenes diszkrimináció hagyatékának a lelkekből való kigyomlálásához mindenesetre még sok képmástudatos invesztícióra lesz szükségünk. Női és férfiúi oldalról egyaránt.

Nőnapi gondolataink között mindenekelőtt e küzdelemhez kívánunk felebarátaink számára igaz elszántságot és sok-sok áldást.

Dr. Majsai Tamás
WJLF Ökumené és Interkulturalitás Intézet

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).
Share This