Tisztelt felvételiző!

A Wesley János Lelkészképző Főiskola segítséget nyújt mindazoknak, akiknek a felsőoktatási jelentkezéshez emelt szintű érettségi letétele szükséges* vagy javítani szeretnének korábbi érettségi eredményükön, illetve nehézségeik vannak a nyelvtanulásban. Így kellő számú jelentkező esetén felkészítő tanfolyamot indítottunk társadalomismeret érettségi tantárgyból, valamint német és angol nyelvből.

Társadalomismeret

A nyolcvanórás tanfolyam 2020. február 8. és április 25. között tíz szombaton 9.00 és 16.45 óra között kerül megrendezésre.

A részvételi díj 48 000 Ft. A tanfolyami díjat visszatérítjük azoknak, akik a Wesley-n kezdik meg alap- vagy mesterképzésen a tanulmányaikat.

Azoknak a jelentkezőknek, akiknek családjában az egy főre jutó jövedelem az öregségi nyugdíj kétszeresét – 57 000 Ft – nem haladja meg, a részvételi díj 20 000 Ft. Azoknak a jelentkezőknek, akiknek családjában az egy főre jutó jövedelem az öregségi nyugdíjat – 28 500 Ft – nem haladja meg, a részvétel ingyenes.

Túljelentkezés esetén előnyt élveznek azok, akik Főiskolánkra adják be felvételi jelentkezésüket.

Jelentkezni lehet postán (Barna István főtitkár, Wesley János Lelkészképző Főiskola; 1086 Budapest, Dankó u. 11.), illetve e-mailben a fotitkar@wjlf.hu vagy a barnaistvan@címen. A jelentkezéskor kérjük megjelölni a jelentkező nevén kívül

  • elérhetőségeit,
  • érettségi vizsgája tényszerű vagy tervezett évét,
  • részvételi díj kedvezményezési igényét és a jogosultság igazolását, valamint azt, mely
  • tantárgy felkészítő tanfolyamán szeretne részt venni.

Német és angol nyelv

2020-ban is indítunk felkészítő tanfolyamat emelt szintű érettségire angol és német nyelvből szakképzett, vizsgáztatói tapasztalattal is rendelkező oktatókkal. A tanfolyam 10 × 6 óra (1 óra = 45 perc), ami magában foglalja:

  • az emelt szintű érettségi fő témaköreinek kidolgozását (szókincs, beszédgyakorlatok),
  • az írásbeli vizsgafeladatok eredményeinek kiértékelését, valamint
  • kommunikatív stratégiák tanulását.

A tanfolyam kis csoportokban (6–8 fő) zajlik, márciustól júniusig. Az angol tanfolyam ideje: szombat délelőtt 9–14 óra, a németé szombat délután 15–20 óra.

A felkészítő helyszíne: a Wesley János Főiskola tantermei.

Ára: 40 000 Ft/fő.

A tanfolyami díjat visszatérítjük azoknak, akik a Wesley-n kezdik meg a tanulmányaikat.

Jelentkezési határidő: 2020. január 31.

www.wesley.hu

* Mint ismeretes, 2013-tól valamennyi bölcsészettudományi és társadalomtudományi felsőoktatási szak felvételi eljárásában legalább egy tantárgyból tett emelt szintű érettségi vizsga szükséges.
A 2019. május–júniusi érettségi vizsgák jelentkezési határideje 2019. február 15. A jelentkezést abba az intézménybe kell benyújtani, amelyik az adott tárgyból vizsgát szervez és vizsgabizottságot működtet. Ezekről az intézményekről az Oktatási Hivatal honlapján (www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi) tájékozódhat.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Share This