A Wesley János Lelkészképző Főiskolán hálaadással emlékezünk a II. világháború befejezésének 74. évfordulójára.

A Győzelem Napja az isten- és embertagadás egyedülállóan gonosz merényletével szembeni, iszonyat és fájdalom kikövezte úton megszenvedett diadal örömhírét szimbolizálja a civilizált emberiség számára.

A Győzelem Napja a nácizmusban testet öltő ontológiai istentelenséggel, e szellem mindenkori visszatérési szándékával szembeni, pardont nem ismerő egyetemes humanizmus jelképe, az antifasizmus eszmerendszerében megalapozódó közös hazánk és otthonunk, az Európai Unió és konfesszionális alapértékeinek az ünnepe.

Velünk ünneplő felebarátainkat erősítsék Ézsaiás próféta szavai: „Ama napon meglátogatja az Úr kemény, nagy és erős kardjával Leviatánt, a futó kígyót, Leviatánt, a keringő kígyót, és megöli a sárkányt, mely a tengerben van. Ama napon a színború szőlőről énekeljetek: Én, az Úr, őrizem azt, minden szempillantásban öntözöm, hogy senki meg ne látogassa, éjjel-nappal megőrzöm azt”.

Dr. Majsai Tamás
Soá és Kereszténység Kutatóintézet

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).
Share This