2019. június 5-6.,
Béthel Evangélikus Missziói Otthon
Piliscsaba, Széchenyi u. 8-12.

Teremtésvédelmi műhelyképzés

Több magyarországi civil és egyházközeli szervezet közösprojektet indított, amelynek célja az egyházi teremtésvédő és civilkörnyezetvédő szervezetek összefogásának megerősítése.

A projekt keretében egy kétszer kétnapos műhelyképzéstszervezünk. Célunk, hogy olyan előadókat képezzünk, akik segíteni tudják ateremtésvédelmi szemléletformálást. A műhelyképzésre elsősorban azokat várjuk,akik rendelkeznek valamilyen környezetvédelmi háttértudással vagytapasztalattal, valamely magyar egyházhoz kapcsolódnak, és szívesen vennénekrészt önkéntesként a fenti szervezetek munkájában (pl.  előadások, foglalkozások tartásával helyiegyházi közösségekben, iskolákban).

Az első műhelyképzés június 5-6-án lesz Piliscsabán(első nap reggel 9-től második nap 16 óráig), a második képzést idénnovemberben szervezzük meg. A jelentkezőktől azt kérjük, hogy lehetőség szerintmindkét rendezvényen elejétől végéig legyenek jelen. Az első műhely afenntarthatóság és a teremtésvédelem szakmai, teológiai és közösségiparadigmáit járja körül, a második az oktatási módszerekre koncentrál majd.

Az első alkalom előadói:

Baritz Laura, a Sapientia Szerzetesi HittudományiFőiskola adjunktusa

Gyulai Iván, az Ökológiai Intézet a FenntarthatóFejlődésért Alapítvány igazgatója

Karsay Eszter református lelkipásztor, azÖkogyülekezeti Mozgalom alapító tagja

Kézdy Péter piliscsabai evangélikus lelkész

Nobilis Márió katolikus pap, a Sapientia SzerzetesiHittudományi Főiskola adjunktusa,

Szabó B. András evangélikus lelkész, az EvangélikusHittudományi Egyetem adjunktusa

Zlinszky János, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense

A műhelyképzésen való részvétel meghíváson alapul. Kérjük, hogy amennyiben megtetszett a teremtésvédelmiszervezetekhez való önkéntesként való kapcsolódás lehetősége és részt kívánsz vennia képzésen, akkor legkésőbb május 7-igtöltsd ki a jelentkezési adatlapot, amely a szokásos adatokon túl atapasztalatokra, motivációkra is rákérdez néhány kérdéssel.

Jelentkezési lap: https://forms.gle/DWfg9vSwCKTQ1Pqx8

További információ:
Farkas István – Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért farkas.istvan@tff.hu, +36-70-340-8801
Szalay Tímea – Csalán Egyesület, timi@csalan.hu,+36-30-9460658
Szűcs Boglárka – KRE Ökogyülekezeti Műhelye, szucs.boglarka@kre.hu , +36-30-4532950
Koltai Zsuzsa – ME Ararát Munkacsoportja, zsuzsa.koltai@lutheran.hu, +36-20-8244817
Bánfalvi Német Andrea – Naphimnusz Egyesület, andrea.banfalvi@gmailcom, +36-20-317-2388

A projektet az Európai Unió finanszírozza a BaptistaSzeretetszolgálat programján keresztül. Résztvevő szervezetei a Tanácsadók aFenntartható Fejlődésért, a Csalán Egyesület, a Károli Gáspár ReformátusEgyetem Ökogyülekezeti Műhelye, a Magyarországi Evangélikus Egyház ArarátMunkacsoportja és a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület.

Share This
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.