2019. június 5-6.,
Béthel Evangélikus Missziói Otthon
Piliscsaba, Széchenyi u. 8-12.

Teremtésvédelmi műhelyképzés

Több magyarországi civil és egyházközeli szervezet közös projektet indított, amelynek célja az egyházi teremtésvédő és civil környezetvédő szervezetek összefogásának megerősítése.

A projekt keretében egy kétszer kétnapos műhelyképzést szervezünk. Célunk, hogy olyan előadókat képezzünk, akik segíteni tudják a teremtésvédelmi szemléletformálást. A műhelyképzésre elsősorban azokat várjuk, akik rendelkeznek valamilyen környezetvédelmi háttértudással vagy tapasztalattal, valamely magyar egyházhoz kapcsolódnak, és szívesen vennének részt önkéntesként a fenti szervezetek munkájában (pl.  előadások, foglalkozások tartásával helyi egyházi közösségekben, iskolákban).

Az első műhelyképzés június 5-6-án lesz Piliscsabán (első nap reggel 9-től második nap 16 óráig), a második képzést idén novemberben szervezzük meg. A jelentkezőktől azt kérjük, hogy lehetőség szerint mindkét rendezvényen elejétől végéig legyenek jelen. Az első műhely a fenntarthatóság és a teremtésvédelem szakmai, teológiai és közösségi paradigmáit járja körül, a második az oktatási módszerekre koncentrál majd.

Az első alkalom előadói:

Baritz Laura, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola adjunktusa

Gyulai Iván, az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány igazgatója

Karsay Eszter református lelkipásztor, az Ökogyülekezeti Mozgalom alapító tagja

Kézdy Péter piliscsabai evangélikus lelkész

Nobilis Márió katolikus pap, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola adjunktusa,

Szabó B. András evangélikus lelkész, az Evangélikus Hittudományi Egyetem adjunktusa

Zlinszky János, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense

A műhelyképzésen való részvétel meghíváson alapul. Kérjük, hogy amennyiben megtetszett a teremtésvédelmi szervezetekhez való önkéntesként való kapcsolódás lehetősége és részt kívánsz venni a képzésen, akkor legkésőbb május 7-ig töltsd ki a jelentkezési adatlapot, amely a szokásos adatokon túl a tapasztalatokra, motivációkra is rákérdez néhány kérdéssel.

Jelentkezési lap: https://forms.gle/DWfg9vSwCKTQ1Pqx8

További információ:
Farkas István – Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért farkas.istvan@tff.hu, +36-70-340-8801
Szalay Tímea – Csalán Egyesület, timi@csalan.hu, +36-30-9460658
Szűcs Boglárka – KRE Ökogyülekezeti Műhelye, szucs.boglarka@kre.hu , +36-30-4532950
Koltai Zsuzsa – ME Ararát Munkacsoportja, zsuzsa.koltai@lutheran.hu, +36-20-8244817
Bánfalvi Német Andrea – Naphimnusz Egyesület, andrea.banfalvi@gmailcom, +36-20-317-2388

A projektet az Európai Unió finanszírozza a Baptista Szeretetszolgálat programján keresztül. Résztvevő szervezetei a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért, a Csalán Egyesület, a Károli Gáspár Református Egyetem Ökogyülekezeti Műhelye, a Magyarországi Evangélikus Egyház Ararát Munkacsoportja és a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Share This