75 ÉVE TÖRTÉNT

Az egykori kárpátaljai és északkelet-magyarországi területeken ezen a napon, 1944. április 16-án vette kezdetét a magyarországi zsidóság vészkorszak alatti kálváriájának gyilkos stációját közvetlenül megelőző esemény, az első gettók fölállítása:
http://www.holokausztmagyarorszagon.hu/maps/maps_3.html

A magyar történelem példátlan gaztettét rövidesen követte a még aljasabb: szűk két hónap alatt (május 14-étől július 9-ig) a vidéki és Budapest környéki zsidóságot, mintegy 440 ezer honfitársunkat, az auschwitz-birkenaui haláltáborba deportálták. A sátáni pusztítást néhány tízezren élték csak túl.

A hetvenöt évvel ezelőtti, emberi képzeletet meghaladó barbárságra a magát kereszténynek hirdető magyar állam és közigazgatási apparátusának mindent felülmúlóan aktív közreműködésével, és a lakosság egy nem jelentéktelen részének lelkes helyeslésétől, másoknak pedig az aktív részvétlenségétől övezve került sor.

Az évforduló alkalmából igaz bűnbánattal és szégyenkezéssel gondolunk mindarra a gonoszságra, amit hazánk, hazánk polgárai, keresztény lakossága és keresztény egyházai zsidó testvéreinkkel szemben a Soá (Holokauszt) idején elkövettek.

Főhajtással emlékezünk testvéreink mártíriumára, és együtt érző szeretettel vesszük körül Izrael leányait és fiait, akik ma is kínzó örökségként cipelik lelkükben a megsemmisítésükre törő sátáni téboly tobzódását.

 

Budapest, 2019. április 16.

A Soá és Kereszténység Kutatóintézet nevében:
Majsai Tamás

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Share This