Az Antirasszizmus Világnapján

Az Egyesült Nemzetek Szövetségének (ENSZ) 1966-os közgyűlése március 21-ét az Antirasszizmus Világnapjává nyilvánította. Az időpontot a dél-afrikai Sharpeville-ben 1960-ban tartott apartheid-ellenes tüntetés alkalmával elkövetett, hatvankilenc áldozatot követelő vérfürdő emléknapjához kapcsolódva jelölték ki.

Március 21-e az Egy Isten által teremtett egy családi és testvérközösséget alkotó emberiség (lásd I. Mózes 1:26-28) gondolata melletti hitvallás egyetemes napja, amikor a humánum és a civilizáció értékei mellett elkötelezett emberek és közösségek a világ minden táján rendezvények, megmozdulások, tiltakozások keretében hívják fel a társadalmi közösségek figyelmét a rasszizmus veszélyeire, a diszkrimináció elleni fellépés imperatívuszára, illetve a kultúrák és a kulturálisan eltérő hátterű emberek, népcsoportok közötti együttélés lehetőségére, annak szépségeire és örömeire, egymást kölcsönösen gazdagító áldásaira.

Főiskolánk és az intézményfenntartó Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség Egyháza magáénak tudja a Világnap eszméjét, és a rendelkezésére álló eszközökkel küzd is annak érvényre jutásáért.

További gondolatébresztőként is ajánljuk megtekintésre a Parno Graszt énekesnőjének antirasszista videóját:
https://hvg.hu/elet/20190215_Mosolyogj_vissza_ram__antirasszista_videot_kozolt_a_Parno_Graszt_enekesnoje

Budapest, 2019. március 21.

Dr. Majsai Tamás
WJLF Ökumenikus Tanulmányi és Kutatóintézet

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Share This