A Wesley János Lelkészképző Főiskola Theológus és Lelkész Szak hálaadással emlékezik a fasizmus feletti győzelem, a II. világháború befejezésének 73. évfordulójára, és elkötelezettséggel vallja azokat az alapgondolatokat, amelyeket főiskolánk közössége nyolc évvel ezelőtt kelt, és ma is igaznak tartott ünnepi nyilatkozata tartalmaz:

A Győzelem Napja az Isten- és embertagadás egyedülállóan gonosz szövetségének a vereségéről szóló örömüzenetet hirdeti a civilizált emberiség számára.

A Győzelem Napja a nácizmusban testet öltő ontológiai istentelenséggel, e szellem mindenkori visszatérési szándékával, és e törekvés erőit akárcsak a kacérkodó nemtörődömség erejéig is támogató tényezőkkel szembeni, pardont nem ismerő egyetemes humanizmus spirituális erőforrása, és egyszersmind az antifasizmus eszményrendszerében megalapozódó közös hazánk és otthonunk, az Európai Unió és konfesszionális alapértékeinek az ünnepe.

Velünk ünneplő felebarátainkat is erősítsék Ézsaiás próféta szavai: „Ama napon meglátogatja az Úr kemény, nagy és erős kardjával Leviatánt, a futó kígyót, Leviatánt, a keringő kígyót, és megöli a sárkányt, mely a tengerben van. Ama napon a színború szőlőről énekeljetek: Én, az Úr, őrizem azt, minden szempillantásban öntözöm, hogy senki meg ne látogassa, éjjel-nappal megőrzöm azt; nincsen haragom, de ha tövis és gaz jő elém, csatára megyek ellene, és meggyújtom azt mind együtt; avagy fogja meg erősségemet, kössön békét velem, békét kössön velem!”

Dr. Majsai Tamás

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).
Share This