Dátum: 
2017. december 20. 09:002017. december 21. 19:00

Az interco-ssh európai projekthez kapcsolódva ( http://interco-ssh.eu/en/ ) a magyar közgazdaságtudomány 1945 utáni történetéről is kutatásokat folytatunk. E kutatás magyar lábának irányítói Karády Viktor és Nagy Péter Tibor a WJLF-en. A kutatás keretében több tudományos tanácskozást szervezünk. Az első ezek közül a közgazdaságtudomány 1990 előtti történetével foglalkozott, az előadások és viták itt láthatóak is: https://archive.org/details/A_magyar_kozgazdasagtudomany_1945_1990 . Az újabb konferencia az 1985 és 2010 közötti évekre koncentrál, tehát a rendszerváltást közvetlenül megelőző évek tudományos fejleményeire és az azt követő két évtizedre.

Nem csak a tudományág TÖRTÉNETÉVEL foglalkozó ​tudósokat​ kerestünk meg, hanem olyan kollégákat, akik ezekben az évtizedekben megfelelő rálátással rendelkeztek a magyar közgazdaságtudomány​ témavilágára, vitáira, eredményeire vagy akár csak esettanulmányként elmondhatják „saját történetüket”, hogyan alakult egy-egy tudományos téma sorsa, milyen viták, milyen erőviszonyok jellemezték a professzori kinevezéseket, nagydoktori védéseket vagy akadémikusválasztásokat, hogyan intézményesült a tudományág egyik másik csoportja stb.

A konferenciából videobook készül, hasonlóan más tudománytörténeti konferenciáinkhoz, melyek a néprajz, a jog, a filozófia, a politológia, az irodalomtudomány, a pszichológia stb 1990 előtti történetét tekintették át (ezek listáját lásd itt: https://archive.org/details/ssh_interco_Hungary . A felkért személyek konkrét témaválasztása teljesen szabad.

  • Az előadások 20 percesek. Minden előadást 20 perces vitaidő követ.
  • A konferenciára minden érdeklődőt szívesen látunk.
  • A konferencia időpontja 201​7​ december 20-21, szerda, csütörtök
  • Helyszíne Budapest VIII Dankó u 11. WJLF, Kline terem

A konferencia honlapja:
https://archive.org/details/A_magyar_kozgazdasagtudomany_az_ezredfordulo…
 

 

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).
Share This