Kedves Hallgatók!

Várjuk jelentkezéseteket az Intézeti TDK-ra, melyet 2022. november végén tartunk. Ekkor 15 perces előadás keretében mutathatjátok be választott témátokat, kutatásotokat, az Intézet oktatói és hallgatótársaitok előtt. Várjuk azon hallgatók jelentkezését, akik tanulmányaik mellett olyan tudományos tevékenységet folytatnak, amely önképzési céllal valósul meg, és azt a hallgató színvonalas pályamunkaként elkészíti, majd bemutatja. Az Intézeti TDK-n való sikeres szerepléssel szerezhetnek jogosultságot arra, hogy nevezzenek az OTDK-ra.

Az elsős hallgatók bekapcsolódása érdekében két kategóriában történik a kiírás. Aki az idén fogja kezdeni a kutatást, tehát saját felmérési eredményeket még nem tud közölni, számára az igényesen feldolgozott szakirodalommal történő pályázás lehetőségét teremtjük meg. Ennek megfelelően ezen esetben a terjedelem is módosul. Egy szakterület igényes szakirodalmi feldolgozásával készült 20–30 (min. 40 000 karakter) oldal terjedelmű pályamunkákat várunk, saját empirikus kutatás esetén a terjedelem 30-40 oldal (max. 80 000 karakter).

A TDK dolgozat lehet saját szempontú, igényes szakirodalom-feldolgozás, forrásközlés és dokumentum-összeállítás, megfigyelés szisztematikus leírása, kérdőíves felmérés, interjúk, esetleg szöveges, statisztikai, audiovizuális források feldolgozása,  ember által alkotott tárgyak és művek,  természetes tárgyak, jelenségek, élőlények szisztematikus leírása, s lehet tudományos esszé is. Bármely tudományterülethez kapcsolódhat, tehát nemcsak a hallgató saját szakjához. Korábban megvédett szakdolgozat, publikált cikk TDK dolgozattá alakítható. TDK dolgozat társszerzőségben is készíthető, ha az összes társszerző hallgató vagy közelmúltban hallgató volt.

Lehet pályázni saját kutatási témával vagy az oktatók által javasolt az alábbiakban letölthető igen változatos tematikákból.

A nyertes hallgatók oklevélben és pénzjutalomban részesülnek.

A jelentkezés folyamatos, határideje 2022. október 1.

Az absztrakt leadási határideje: 2022. október 15.

A dolgozat leadási határideje: 2022. november 1.

Pályázni a grobert@wjlf.hu címen lehet Géczi Róbert tanár úrnál.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Share This