Magyarországon április 16-án tartják a holokauszt emléknapját, ebben az évben azonban az időpont egybeesett a lengyelországi nemzetközi megemlékezéssel. A hazai Élet Menetét ezért rendezik a szokásosnál néhány héttel később. Így viszont az esemény szorosan kapcsolódik a május 9-éhez, az európai béke napjához.
A szervezők tájékoztatása szerint az idei rendezvényen kiemelten figyelnek a fiatalabb korosztály igényeire. Menet közben élőszobrok fogják színesíteni a sétát, megjeleníteni a vészkorszak hangulatait. Induláskor a gyerekek rajzokért palacsintát kapnak, és lesz egy Béke-installáció, amire felmászva virágokat tűzhetnek ki.
Az Élet Menete Alapítvány támogatásával magyarul is megjelent Majgull Axelsson svéd írónő Nem vagyok Miriam című könyve. A regény a háborús Európában és a mai Svédországban játszódik. A főszereplő egy cigánylány, aki zsidó névvel, zsidó identitással kerül a koncentrációs táborból Svédországba. Egész életében eltitkolja valódi származását, fél, hogy elüldöznék az országból.
A szerző az Élet Menete díszvendége lesz, és dedikálni is fogja regényét.

http://nepszava.hu/cikk/1159441-elet-menete-sokszinuen-szebb-a-vilag/

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Share This