Pótfelvételi

Pótfelvételi alap- és mesterképzési szakokra

Elindult a pótfelvételi eljárás. A felvi.hu-n elérhetők a Wesley János Lelkészképző Főiskola által meghirdetett képzések. Jelentkezni kizárólag elektronikus úton, legkésőbb 2018. augusztus 7-ig lehet, és csak egyetlen képzés jelölhető meg. A pótfelvételi során azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 26-án zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is felvételiztek. A Környezettan (Bsc) szakra emelt szintű érettségi nem szükséges. A képzést angol nyelven is indítjuk. A szociális munka BA és a pedagógia BA szakokra jelentkezőknek rendelkezniük kell emelt szintű érettségivel. Az emelt szintű érettségi kiváltható egy korábban szerzett diplomával. Azok számára, akik az emelt szintű érettségi bevezetése előtt szerezetek középfokú végzettséget (2005 előtt), a Főiskola a pótfelvételi eljárásban is felsőoktatási felvételi szakmai vizsgát szervez az emelt szintű érettségi kiváltására. A pótfelvételizőknek is tudunk kollégiumi férőhelyet biztosítani.
A pótfelvételi során kizárólag önköltséges képzések indulnak. Jelentkezni kizárólag az e-felvételi rendszerében lehet, egyetlen felsőoktatási intézmény, egyetlen képzésére.

Azoknak is szeretnénk lehetőséget biztosítani a tanulásra, akiknek valamilyen oknál fogva nem sikerül a pótfelvételi. Lehetőséget adunk szeptembertől, hogy vendéghallgatóként megkezdjék tanulmányikat Főiskolánkon. Ezzel párhuzamosan külön költségtérítés nélkül felkészítjük őket Társadalom ismeret tanfolyamunkon a következő emelt szintű érettségire, vagy felvételire. További információ a Főiskola Tanulmányi hivatalában (210-5400/108 telefonszámon).

 Kedvezmény a pótfelvételizőknek (50–90%)

A rászorult és hátrányos helyzetű emberek érdekében vállalt küldetését a Főiskolánk továbbra is fontosnak tartja. Vállaljuk, hogy alapképzéseinken kedvezményes oktatási lehetőségeket biztosítunk azoknak a hátrányos helyzetű továbbtanulni szándékozóknak, akiknek az anyagi helyzete miatt ellehetetlenülni látszik felsőoktatási tanulmányainak megkezdése:

  • azon halmozottan hátrányos helyzetű hallgatónak, aki fogyatékossággal él vagy egészségi állapota miatt rászorult vagy halmozottan hátrányos anyagi helyzetű vagy családfenntartó vagy nagycsaládos vagy árva, a felvételi tájékoztatóban meghirdetett képzési önköltségéből 90%-os kedvezményt adunk;
  • azon hátrányos helyzetű hallgatónak, aki hátrányos anyagi helyzetű vagy gyámsága nagykorúsága miatt szűnt meg vagy félárva, a felvételi tájékoztatóban meghirdetett képzési önköltségből 50%-os kedvezményt adunk. A képzési kedvezményeken túl a Főiskola kedvezményes kollégiumi elhelyezést és étkeztetést tud biztosítani.

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a Környezettan szakra jelentkezőknek nem kell emelt szintű érettségi.

A szociális munka BA; és a pedagógia BA szakokra jelentkezőknek rendelkezniük kell emelt szintű érettségivel. Az emelt szintű érettségi kiváltható egy korábban szerzett diplomával. Azok számára, akik az emelt szintű érettségi bevezetése előtt szereztek középfokú végzettséget (2005 előtt), a Főiskola a pótfelvételi eljárásban is felsőoktatási felvételi szakmai vizsgát szervez.

Jelentkezni a www.felvi.hu honlapon keresztül egy regisztráció után tudnak. Jelentkezési határidő: augusztus 7-ig.

Egyházi képzések pótfelvételi eljárása

A Wesley János Lelkészképző Főiskola pótfelvételit hirdet a következő szakokra: Teológus Szak  (MA) Hittanár-Nevelőtanár Szak (MA) Felvételi időpontja: 2018. augusztus 21. Jelentkezés és információ augusztus 14-ig a WJLF tanulmányi osztályán Bornai Kamillánál (pokamilla@wjlf.hu).

Felvételi eljárás másoddiplomás képzéshez

A szakirányú továbbképzéseinkről és más képzéseinkről is a www.felvi.hu honlapon illetve a https://wesley.hu/kepzeseink/szakiranyu-tovabbkepzes/  oldalon keresztül tudnak tájékozódni.
A szakirányú továbbképzéseinkre a jelentkezési határidő: augusztus 14. Jelentkezési lapot a főiskola honlapjáról lehet letölteni.

Médiaképzések

Képzéseinket egyaránt ajánljuk a szakmával most ismerkedőknek, valamint a tapasztalattal már rendelkező, de ismereteiket bővíteni vágyóknak. A hallgatók a 124 órás tanfolyam befejeztével, a sikeres vizsgát követően oklevelet vehetnek át.
Elméleti és gyakorlati tematikánkat nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek oktatják, ezzel is biztosítva az állandóan fejlődő piaci igényekhez szükséges magas színvonalat.

Filmes alapképzés

A tanfolyam a mozgóképkészítés alapjaihoz szükséges ismeretanyagot tartalmazza (operatőri feladatok, rendezői alapismeretek, vágás, szerkesztői ismeretek, forgatókönyvírás, művészettörténeti áttekintés, fényképészeti alapok, vállalkozási alapismeretek, műfajelmélet). Képzésünket egyaránt ajánljuk a szakmával most ismerkedőknek, valamint a tapasztalattal már rendelkező, de ismereteiket bővíteni vágyóknak. A hallgatók a 124 órás tanfolyam befejeztével, a sikeres vizsgát követően oklevelet vehetnek át. Elméleti és gyakorlati tematikánkat nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek oktatják, ezzel is biztosítva az állandóan fejlődő piaci igényekhez szükséges magas színvonalat.

Újságíró-alapképzés

A tanfolyam az újságírás alapjaihoz szükséges ismeretanyagot tartalmazza. Képzésünket egyaránt ajánljuk a szakmával most ismerkedőknek, valamint a tapasztalattal már rendelkező, de ismereteiket bővíteni vágyóknak. A hallgatók a 120 órás tanfolyam befejeztével, a sikeres vizsgát követően oklevelet vehetnek át. Elméleti és gyakorlati tematikánkat nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek oktatják, ezzel is biztosítva az állandóan fejlődő piaci igényekhez szükséges magas színvonalat.

Rádiós alapképzés

A tanfolyam a rádiós műsorkészítés alapjaihoz szükséges ismeretanyagot tartalmazza. Képzésünket egyaránt ajánljuk a szakmával most ismerkedőknek, valamint a tapasztalattal már rendelkező, de ismereteiket bővíteni vágyóknak. A hallgatók a 120 órás tanfolyam befejeztével, a sikeres vizsgát követően oklevelet vehetnek át. Elméleti és gyakorlati tematikánkat nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek oktatják, ezzel is biztosítva az állandóan fejlődő piaci igényekhez szükséges magas színvonalat.

www.mediakepzes.wesley.hu

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).