doktori iskola előkészítő

A Wesley doktori iskola előkészítő

Örömmel tájékoztatjuk a tisztelt érdeklődőket, hogy a „Wesley theológiai és valláspedagógiai doktori iskolá”-t előkészítő kurzusok a WJLF szenátusának 2018. szeptember 5-i döntése alapján 2019 őszén megkezdődtek, s a 2022/23-as tanévben újabb évfolyam indul. (https://firgraf.oh.gov.hu/prg/int.php?nyilvantartottszakid=21207)

A WJLF doktori iskolájának nyilvántartásba vételét illetően a szakminiszter évekkel ezelőtt elutasító döntést hozott. A döntést a WJLF bíróságon megtámadta, és jelenleg jogerős bírói ítélet mondja ki, hogy az eljárást meg kell ismételni. Az ítélet szerint – a MAB által felhozott érvekkel és az alapvetően ezek alapján tett elutasító határozatával szemben – „a hitéleti képzés tartalmának meghatározása, a képzésben részt vevő oktatókkal, tanárokkal kapcsolatos követelmények kialakítása az egyházi felsőoktatási intézmény joga”.  Ennek alapján reménykedünk abban, hogy a doktori iskola hamarosan akkreditációt nyer.

Az előkészítő képzésre jelentkezők  2022. augusztus 15-ig jelezhetik felvételi szándékukat.

. A jelentkezés módját lásd:  http://oktatas.uni.hu/wjlf_doktori_iskola_elokeszito_jelentkezes.htm. A “felvételi eljárás” díjmentes.

Az előkészítő kurzusokon való részvétel ingyenes.

A kurzusokról az elektronikus tanulmányi nyilvántartási rendszerben  (a Neptunban) bejegyzés kerül.

A doktori iskola honlapja: https://wesley.hu/kepzeseink/doktori-iskola//

Végül külön is felhívjuk a hozzánk jelentkezni óhajtó hallgatók figyelmét arra, hogy az iskola körüli jogvita gyakorlati kimeneteléért – minden jó reményünk ellenére is – garanciát vállalni természetesen nem tudhatunk, és nem szavatolható az sem, hogy ha a Wesley doktori iskola valamilyen okból mégsem kerülne bejegyzésre, a nálunk folytatott előkészítő tanulmányokat más doktori iskola elismeri.

A doktori iskola előkészítőben tanulmányozható témák sokféleségéről tájékoztatást nyújt a jelenlegi törzstagok publikációinak témavilága

és konferenciáink (melyek a doktori iskola előkészítő szerves részét képezik) multidiszciplinaritása: https://archive.org/details/conferences_2018  valamint a Wesleyn kutatott témák sokfélesége https://wesley.hu/tudomany/tudomanyos-kutatasok/

A doktori iskola előkészítőbe  2019 augusztusában tartott felvételi eredményeképpen hat nappali szakos hallgató iratkozott be. A képzés számukra ingyenes, abban az értelemben, hogy a hallgatók önköltségesként iratkozhattak be, de költségeiket a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség átvállalta.

A 2020 augusztusában felvett három hallgató ugyanilyen kedvezményt kapott.  A 2022 augusztusában jelentkezők hasonló elbánásra számíthatnak.

 

 

 
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.