Hosszan tartó súlyos betegség után ma reggel, 8.40-kor, Csákó Mihály. a Wesley Főiskola tanára, eltávozott közülünk. Sokak szeretete kapcsol össze bennünket, és osztozunk egymás gyászában. Temetéséről a családdal közösen később adunk értesítést.

Csákó Mihály

(1941-2019)

Csákó Mihály a magyar szociológia kiemelkedő személyisége volt, az ELTE Szociológiai Intézet (a későbbi Társadalomtudományi Kar) igazgatójaként, a Magyar Szociológiai Társaság elnökeként is működött. A magyar oktatáskutatás meghatározó személyisége volt: alapította és hosszú éveken át vezette az ELTE TÁTK oktatásszociológiai szakirányt, az ELTE TÁTK Oktatás és Ifjuságszociológiai és Továbbképző Központot. Alapította és haláláig vezette az MTA oktatásszociológiai albizottságát, az Educatio ® folyóirat szerkesztő bizottságának elnöke volt. Tudományos dolgozók szakszervezeti mozgalmának szervezőjeként az 1989/90-es rendszerváltás idején széles körben ismertté vált. Nemcsak kutatója volt a politikai szocializációnak, hanem 2010 után az autokratikus törekvésekkel szembeszálló független diákmozgalom kiemelkedő támogatója is volt. A rendszerváltás előtt a Bölcsészkaron, a Társadalomtudományi Intézetben,  KSH-ban dolgozott.  1990 utáni pályát meghatározó ELTE Társadalomtudományi Karáról nyugdíjba vonulva, élete utolsó évtizedét a WJLF pedagógiai tanszékének egyetemi docenseként töltötte.

Pályaképét lásd: https://wesley.hu/szervezeti-egysegek/intezetek/wesley-egyhaz-es-vallasszociologiai-kutatointezet/csako-mihaly-egyetemi-docens/ , https://sites.google.com/site/mcsako/homehttp://folyoiratok.ofi.hu/sites/default/files/article_attachments/interju_08_04.pdf

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Share This