Középiskolásoknak

Kedves Felvételiző! Az alábbiakban a 2021-es általános felvételi eljárásra vonatkozó információkat olvashatod. A hivatalos információkért kísérd figyelemmel a felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos honlapját, a www.felvi.hu oldalt! Az Oktatási Hivatal honlapján az összes szak leírása megtalálható

A felvételi eljárással kapcsolatos hivatalos információkat és tudnivalókat tartalmazó
Felsőoktatási felvételi tájékoztató (https://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/felveteli_tajekoztato) kizárólag elektronikusan jelenik meg.

Általános információk

A szeptemberben induló képzésekre (alapképzés, osztatlan képzés, felsőoktatási szakképzés, mesterképzés) csak elektronikus úton (online) lehet jelentkezni. A jelentkezési adatlapot a www.felvi.hu oldalon, regisztrációt követően lehet kitölteni.

Határidők

A jelentkezés benyújtásának határideje 2021. február 15.

Az elektronikus jelentkezés kétféleképpen hitelesíthető: vagy okmányirodai ügyfélkapus regisztráció használatával, vagy a jelentkező aláírásával hitelesített, az e-felvételiből letölthető hitelesítő adatlappal, amelyet postán kell elküldeni az Oktatási Hivatalba.

Az e-felvételit hitelesítő adatlapok beküldésének, illetve Ügyfélkapu regisztráción keresztüli hitelesítés határideje 2021. február 20.

Az érettségi vizsgáról és a vizsgaeredményekről a középiskolában vagy az Oktatási Hivatalnál (www.oh.gov.hu) lehet érdeklődni. Az érettségivel kapcsolatos hivatalos tájékoztatás itt érhető  el.(https://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/altalanos_tajekoztatas)

A felvételi eljárás menetéről és a határidőkről szóló összefoglaló táblázat a következő linken található meg: https://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/felveteli_tajekoztato/FFT_2021A/1_teendok_hataridok/11_menetrend

Azok, akik az általános felvételi eljárásban nem nyernek felvételt egy felsőoktatási intézménybe sem (függetlenül attól, hogy jelentkeztek-e), beadhatnak felvételi jelentkezést a pótfelvételi eljárásban. A pótfelvételi jelentkezés lehetősége várhatóan július legvégén indul. Kérjük, hogy az ezzel kapcsolatos határidőket figyeljék a Felvi.hu oldalon.     

Eljárási díjak

Legfeljebb 6 (hat) jelentkezési hely jelölhető meg. Amennyiben a jelentkező ugyanazon jelentkezési hely mindkét finanszírozási formáját is megjelöli, akkor az a maximálisan megjelölhető jelentkezési helyek számát tekintve egy jelentkezési helynek tekintendő (ha az intézmény/kar/szak/képzési szint/munkarend/képzési nyelv/képzési helyszín azonos).
A felvételi eljárásban három jelentkezési hely megjelölésére díjmentesen van lehetőség. Ezen felül a további jelentkezési helyekért jelentkezésenként 2000–2000 Ft kiegészítő díjat kell fizetni.
(Két jelentkezési hely egynek minősül abban az esetben, ha ugyanannak a jelentkezési helynek az állami ösztöndíjas és önköltséges formáját is megjelöli a jelentkező – azaz megegyezik az intézmény, kar, szak, képzési szint, munkarend,képzés nyelve, képzési helyszín, csak a finanszírozási forma tér el.)

Pontszámítás alap- és osztatlan szakokon

Arról, hogy hogyan és miből áll össze a felvételi pontszám, a Felvételi Tájékoztató erről szóló fejezetében ( https://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/felveteli_tajekoztato/FFT_2021A/2_pontszamitas ) találunk részletes leírás. Külön fejezet ( https://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/felveteli_tajekoztato/FFT_2021A/2_pontszamitas/24_tobbletpontok ) szól a többletpontokról részletes leírással arról, hogy mi az, amire többletpontot lehet kapni, és ehhez milyen dokumentumokat szükséges feltölteni az e-felvételibe. 

 

Pontszámítás mester szakon

A felvételi ponszámítási szabályait a felsőoktatási intézmények határozzák meg, ezért ezek szakonként eltérnek, a maximum pont azonban minden esetben 100 pont. A felsőoktatási intézmények csak azokat a jelentkezőket vehetik fel, akik legalább 50 pontot szereztek, a fogyatékossággal élő, a hátrányos helyzetű vagy gyermeket gondozó felvételizők pedig legalább1, legfeljebb 10 többletpontot kaphatnak.
A hivatalos Pontszámító kalkulátor itt található.

A felvételi ponszámítási szabályait a felsőoktatási intézmények határozzák meg, ezért ezek szakonként eltérnek, a maximum pont azonban minden esetben 100 pont. A felsőoktatási intézmények csak azokat a jelentkezőket vehetik fel, akik legalább 50 pontot szereztek, a fogyatékossággal élő, a hátrányos helyzetű vagy gyermeket gondozó felvételizők pedig legalább1, legfeljebb 10 többletpontot kaphatnak.
A hivatalos Pontszámító kalkulátor itt található.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
X