Tudomany-unnepe-wesley-tudomanyos-korkep-2

Dátum: 
2017. december 13. 08:00

  2017-ben is megrendezzük a Wesley tudományos körképet. A két részes rendezvény célja, hogy együtt látható legyen, hogy mit csinálnak az "érdekkörünkbe tartozó" tudós ember. Nemcsak azok, akik a WJLF alkalmazottai, hanem mindazok, akik oktatnak, kutatnak a Wesley-n - vagy akik a közelmúltban tették ezt, s kölcsönösen jó viszonyt ápolnak az intézménnyel. Tavaly is célunk volt, hogy a tudományterületek képviselői minél inkább keveredjenek egymással: akkor abban bíztunk, hogy az abc véletlene, valamint az előadók bizonyos időpontokban rá-nem-érése biztosítja majd az "interdiszciplinaritást" - azaz, hogy ténylegesen meghallgassák egymást az egyes szakterületek képviselői.
Most a Tudomány Ünnepe rendezvénysorozatának egyik - MTA által meghatározott - szempontját használjuk arra, hogy a tudományterületek képviselői keveredjenek. A két részből álló Wesley Tudományos Körkép első része november 8-9-n lesz. Ezen az alkalommal kolléganőinket hallgatjuk meg, milyen kutatásokat folytatnak a WJLF tudományágaiban, milyen sajátos értéktartalom jelenik meg munkásságukban.
A Wesley tudományos körkép második részében decemberben férfikollégáink mutatják majd be legújabb kutatásaik eredményét.